Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το εντυπωσιακό Sherp Ark φυσικά δεν είναι για όλους και δεν είναι για καθημερινή χρήση.

Η «κιβωτός» που κάνει τα πάντα (+vids)

1.815 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2019)

Παντός εδάφους, παντός καιρού… τα πάντα όλα -που θα έλεγε και μία ψυχή- κάνει η «κιβωτός» που πρωταγωνιστεί στο θέμα μας. Γνωρίστε το Sherp Ark.

Το εντυπωσιακό Sherp Ark φυσικά δεν είναι για όλους και δεν είναι για καθημερινή χρήση, είναι ένα μοναδικό στο είδος του μοντέλο που αν και ζυγίζει 4.300 κιλά μπορεί να κινηθεί σε όλα τα εδάφη. Πραγματικά σε όλα… ποτάμια, έλη, άμμο, χιόνι ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο που θα συναντούσαμε στη μέση του πουθενά η Κιβωτός, όπως μεταφράζεται στη γλώσσα μας το Ark μπορεί να ανταπεξέλθει.
 
Φυσικά σε ένα τέτοιο μοντέλο κανείς δεν ψάχνει για επιδόσεις και ταχύτητα, κάτι που επιβεβαιώνουν τα 30 χλμ./ώρα που είναι η τελική του Ark, όταν κινείται στην ξηρά, ενώ αν βουτήξει στο νερό η τελική μειώνεται στα 6 χλμ./ώρα. Παράλληλα διαθέτει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής στις 40 μοιρών και ράμπας στις 30 μοίρες.
 
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα του εμπρόσθιου μέρους να ανυψώνεται και να περιστρέφεται κάτι που του επιτρέπει να ξεπερνά εμπόδια ύψους 1,5 μέτρου και χαντάκια ή άλλα ανοίγματα στο έδαφος πλάτους 2 μέτρων. Το όχημα διαθέτει επίσης σύστημα κυκλοφορίας αέρα το οποίο χρησιμοποιεί τα καυσαέρια για να αλλάξει την πίεση των ελαστικών, όπως απαιτείται ανάλογα το βάρος και το έδαφος.
 
Μην περιμένετε να βρείτε έναν τεράστιο κινητήρα. Η ισχύς προέρχεται από ένα μικρό, 2,4-λίτρων πετρελαιοκινητήρα που παράγει 75 ίππους και 280 Nm ροπής. Ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων είναι παρών στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς.
 
Τέλος πριν δείτε τα βίντεο το Sherp Ark μπορεί να μεταφέρει έως και 20 άτομα ή 3,4 τόνους φορτίου, ενώ μπορεί να δεχθεί πολλές διαμορφώσεις και να αποτελέσει μεταξύ άλλων μία ιατρική μονάδα.
 

Toyota
Citroen