Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η κόλαση του να μην έχεις θέση πάρκινγκ & να έχεις κακούς γείτονες

 Σχολιάστε 
4.039 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Η κόλαση του να μην έχεις θέση πάρκινγκ & να έχεις κακούς γείτονες

- Το παρκάρισμα στις πόλεις είναι σκέτη κόλαση
- Πολλά αυτοκίνητα, ελάχιστες θέσεις, ανύπαρκτες υποδομές
- Το πάρκινγκ είναι βασικός λόγος για λογομαχίες με γείτονες
- Πολλοί «καβατζώνουν» θέσεις και άλλοι καλούν συνεχώς την τροχαία

Το παρκάρισμα στις πόλεις είναι σκέτη κόλαση

Όσοι ζουν σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα κλπ), σίγουρα γνωρίζουν καλά τι πα να πει να μην έχεις θέση πάρκινγκ. Σκέψου να είσαι από το πρωί στους δρόμους, να έχεις φάει και 1 ώρα κίνηση για να γυρίσεις σπίτι σου και να πρέπει να βρεις και θέση να παρκάρεις το αυτοκίνητο… σκέτη ταλαιπωρία.

Πολλά αυτοκίνητα, ελάχιστες θέσεις, ανύπαρκτες υποδομές

Δεν είναι μόνο ο χρόνος, αλλά και το πανάκριβο πλέον καύσιμο που «καις» ψάχνοντας για την περιβόητη θέση. Πολλές φορές μάλιστα καις περισσότερα για να βρεις να παρκάρεις παρά για να πας στη δουλειά σου.

Βλέπεις οι περισσότερες πόλεις της χώρας χτίστηκαν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο δόμησης. Ο καθένας έχτιζε όπου και όπως ήθελε, ενώ πριν 40-50-60 χρόνια που χτίστηκαν οι περισσότερες πολυκατοικίες σε αυτές τις γειτονιές, δεν υπήρχε οποιαδήποτε υποχρέωση για συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ. Και λογικό, μιας και τότε το αυτοκίνητο ήταν είδος πολυτελείας και οι περισσότερες οικογένειες είχαν από ένα έως κανένα αυτοκίνητο. Σήμερα πάλι, η μέση οικογένεια έχει τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα.

Το πάρκινγκ είναι βασικός λόγος για λογομαχίες με γείτονες

Και όλη αυτή η ταλαιπωρία προφανώς θα έχει και τα δικά της… παρατράγουδα. Γκρίνια, τσακωμοί, ακόμα και ξύλο μεταξύ γειτόνων, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας παρεξήγησης, ή μιας άσχημης συμπεριφοράς που συνεχίζεται για μέρες, μήνες χρόνια. Τι εννοούμε όμως λέγοντας άσχημη συμπεριφορά; Πάμε να δούμε 2-3 συχνά φαινόμενα.

Πολλοί «καβατζώνουν» θέσεις και άλλοι καλούν συνεχώς την τροχαία

Πρώτη κακή συνήθεια που «ανεβάζει» το αίμα στο κεφάλι όσων ψάχνουν καθημερινά με τις ώρες για την πολυπόθητη θέση, είναι οι γείτονες που «κρατάνε» τη θέση του αυτοκινήτου τους με διάφορα αντικείμενα. Από έναν κουβά και μια γλάστρα (που απαγορεύεται ρητά από τον ΚΟΚ), έως ένα μηχανάκι παρκαρισμένο οριζόντια στο δρόμο (νόμιμο). Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αυτό το μηχανάκι δεν έχει καμία άλλη χρήση, μπορεί ακόμα και να μη δουλεύει, ενώ η μόνη περίπτωση να μπορούν οι γείτονες να το αλλάξουν αυτό, είναι το μηχανάκι να μην έχει πινακίδες ή να είναι ανασφάλιστο, όπου μπορούν να καλέσουν την τροχαία. Διαφορετικά ο «ξύπνιος» γείτονας έχει το νόμο με το μέρος του και επ ουδενί δεν πρέπει κάποιος να μετακινήσει το σταθμευμένο όχημα.

Στην άλλη περίπτωση έχουμε αυτούς που έχουν θέση πάρκινγκ, όμως παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο δρόμο, είτε γιατί βαριούνται, είτε γιατί το πάρκινγκ τους έχει μετατραπεί σε αποθήκη, είτε γιατί στην πραγματικότητα δεν χωράει καν το αυτοκίνητό τους μέσα γιατί ο χώρος δεν ήταν σχεδιασμένος για πάρκινγκ, ενώ πολύ πιθανό να μην έχει καν άδεια. Το να παρκάρεις μπροστά από τη θέση σου δεν είναι απαραίτητα και κακό, ωστόσο είναι συχνό φαινόμενο να εμποδίζει άλλους γείτονες να παρκάρουν παραδίπλα, ή να εμποδίζει τους πεζούς να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο, γιατί το μισό αυτοκίνητο θα είναι πάνω σε αυτό.

Τότε είναι που ξεκινούν τα παρατράγουδα, με φωνές, τσαμπουκάδες, τραμπουκισμούς ακόμα και ξύλο, ενώ είναι συχνό φαινόμενο να καλείται η τροχαία για να κάνει το διαιτητή. Όπως καταλαβαίνει κανείς, τέτοιες καταστάσεις δεν λύνονται εύκολα, ειδικά όταν αρνούνται και οι δύο πλευρές να κάνουν πίσω και συνήθως κρατούν χρόνια με εντάσεις και φασαρία που επηρεάζει όλη τη γειτονιά.

Εσύ όμως έχεις κάποιο τέτοιο φαινόμενο στη γειτονιά σου; Έχεις κάποιον γείτονα που έχει δει το δρόμο τσιφλίκι του, ή κάποιον άλλο που τον ενοχλούν όλα και προκαλεί συνεχώς εντάσεις; Και τελικά έκανες κάτι για να δώσεις λύση στο πρόβλημα;

Autotriti.gr
Autotriti.gr