Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η «πράσινη» πόλη της Hyundai
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η «πράσινη» πόλη της Hyundai

1.471 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2022)

Η Hyundai δείχνει το μεγάλο όραμα της για το πώς θα πρέπει να χτίζονται οι πόλεις στο μέλλον.

Και το όνομα αυτής HMG Smart City

Συνεχίζει να επενδύει η Hyundai στο όραμα της για ένα πράσινο μέλλον. Έπειτα από την επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της  Boston Dynamics με στόχο να κάνει τα ρομπότ πιο έξυπνα, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει την δική της εκδοχή για το πώς θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος.

Στα πλαίσια λοιπόν μίας εικονικής έκθεσης, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες  να περιηγηθούν στην «πράσινη»  πόλη HMG Smart City, η οποία παρουσιάστηκε αυτό το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Πόλεων. Το εν λόγω project  δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την HyunJoon Yoo Architects και προσομοιάζει μία πόλη κατασκευασμένη σε σχήμα εξαγώνου, όπου οι χώροι πρασίνου και οι δεξαμενές νερού είναι στο κέντρο και τα κτίρια είναι τοποθετημένα περιμετρικά τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Υπόγειοι δρόμοι, ενέργεια από υδρογόνο

Στην εικονική πόλη της Hyundai η οδική υποδομή της βρίσκεται κάτω από το έδαφος, όπου αυτόνομα οχήματα μεταφέρουν αγαθά και υπηρεσίες σε περιφερειακούς κόμβους, ενώ λαμβάνει την ισχύ της από γεννήτριες κυψελών καυσίμου υδρογόνου που διανέμουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός έξυπνου δικτύου.

Λύσεις κινητικότητας από την Hyundai

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο κατόρθωμα για τη Hyundai, που παράλληλα σκέφτεται και για την δημιουργία λύσεων κινητικότητας. Μάλιστα,  τον Ιανουάριο, παρουσίασε τις πλατφόρμες ρομπότ Plug & Drive που μπορούν να προσκολληθούν σε μικρά αντικείμενα και να τα κάνουν κινητά χρησιμοποιώντας το LiDAR και την ηλεκτρική κίνηση. Η πλατφόρμα  αυτή είναι αρκετά ισχυρή για να μετακινεί ακόμα και ανθρώπους, με τον έλεγχο να γίνεται μέσω ενός joystick.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
KIA VANS IAA