Τοπική επισκευή: Ήξερες ότι μπορείς να επισκευάσεις τις μικροζημιές τοπικά & φθηνότερα;
- Η μικροεπισκευή είναι νέα μόδα στις υπηρεσίες που προσφέρουν μια νέα γενιά συνεργείων
- Χτυπήματα, γδαρσίματα στη βαφή, σκισίματα, φουσκώματα στο σαλόνι, επισκευάζονται τοπικά
- Το κόστος είναι μικρότερο, όμως η κάθε ζημιά κοστολογείται ξεχωριστά και συχνά αυτό «τσούζει»
- Η παραδοσιακή επισκευή μπορεί να έχει τέλειο αποτέλεσμα, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερη
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Η μικροεπισκευή είναι νέα μόδα στις υπηρεσίες που προσφέρουν μια νέα γενιά συνεργείων
Κάνε μια βόλτα γύρω από το αμάξι σου. Μπες μέσα, και δες σε τι κατάσταση είναι το σαλόνι. Αν το καινούργιο αυτοκίνητο δεν «παίζει», και το φανοποιείο, ή ένα καινούργιο κάθισμα φαντάζει πανάκριβο, μήπως μια τοπική επισκευή, είναι η καλύτερη λύση;
Μια βόλτα στο Tik-Tok ή το Youtube αρκεί για να καταλάβεις πως λειτουργεί η μικροεπισκευή. Γίνεται τοπικά, διορθώνει μία μόνο ζημιά τη φορά, και δίνεται έμφαση στο να μη χρειαστεί στοκάρισμα ή βάψιμο. Τα νέα υλικά, αλλά βασικά οι ιδέες των νέων που μπαίνουν στο χώρο των συνεργείων, έχουν ανοίξει στην αγορά μια νέα γενιά επαγγελματιών που προσφέρουν μικροεπισκευές, που συνήθως συμφέρουν σημαντικά έναντι του φανοποιείου.
Χτυπήματα, γδαρσίματα στη βαφή, σκισίματα, φουσκώματα στο σαλόνι, επισκευάζονται τοπικά
Εξωτερικά σε μικρά βαθουλώματα η επέμβαση γίνεται είτε με κόλλα και τράβηγμα, είτε με πρόσβαση από το φανάρι, μέχρι και πίσω από το βαθούλωμα, και προσεκτικές σφυριές και από τις δύο πλευρές. Εσωτερικά, τα νέα υλικά αλλά κυρίως το ταλέντο των επισκευαστών στον αερογράφο, την ραπτομηχανή και την προσοχή στη λεπτομέρεια, δίνουν νέα ζωή σε καθίσματα, ταπετσαρίες, επενδύσεις θυρών και ταμπλό, που αλλιώς κοστίζουν μια περιουσία για να αλλαχτούν.
Το κόστος είναι μικρότερο, όμως η κάθε ζημιά κοστολογείται ξεχωριστά και συχνά αυτό «τσούζει»
Φυσικά μια μικροεπισκευή είναι φθηνότερη από το να επισκευάσεις και να βάψεις ολόκληρη πόρτα. Όμως αν η πόρτα έχει μεγάλη ζημιά, ή έχει ανάγκη από πολλές μικροεπισκευές, τότε το φανοποιείο είναι ίσως πιο οικονομικό. Βλέπεις στις μικροεπισκευές, η κάθε μία μικροζημιά κοστολογείται ξεχωριστά. Και μπορεί να δώσεις 20 ευρώ για να φύγει μια γρατζουνιά και να είναι φθηνότερα, αν όμως έχεις πολλές και η κάθε μία πάει ένα εικοσάρικο, η τιμή «φουσκώνει». Όχι γιατί είναι ακριβά, αλλά επειδή κοστολογείται η κάθε μικροεπισκευή χωριστά. Στο φανοποιείο, με ένα σμπάρο χτυπάς πολλά τρυγόνια, αρκεί να είναι στην ίδια επιφάνεια.
Η παραδοσιακή επισκευή μπορεί να έχει τέλειο αποτέλεσμα, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερη
Πιο σημαντικά όμως η μικροεπισκευή προσφέρει επιδιόρθωση, όχι αντικατάσταση, και πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι «σαν καινούργιο» αλλά πολύ καλύτερο. Και εδώ είναι η διαφορά. Αν επισκευάσεις ένα διαλυμένο πλαϊνό καθίσματος, ή μια τρύπα από καύτρα τσιγάρου, πιθανώς η επισκευή, με μια προσεκτική ματιά, να φαίνεται. Όμως το κόστος είναι σημαντικά φθηνότερο από ένα νέο κάθισμα. Και το ίδιο ισχύει και με τις φαναρτζοδουλειές. Μια βαθιά γρατζουνιά μπορεί να κρυφτεί καλά χωρίς να φύγει. Και αυτό αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με το βάψιμο που θα την εξαφανίσει τελείως, αλλά «τσούζει» στην τσέπη.
Εσύ όμως τι λες; Εσύ έχεις δοκιμάσει τοπικές επισκευές; Τις εμπιστεύεσαι; Τις βρίσκεις φθηνότερες; Και τελικά αξίζει το αποτέλεσμα;