ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hλεκτρικά τα MINI το 2030;

1.588 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2019)

Η ΜΙΝΙ θέλει μειώσει το μέγεθος των μοντέλων της και να τους προσφέρει σταδιακά ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Διαβάστε τα πρώτα της σχέδια.

H ΜINI μπορεί να έγινε γνωστή για το 3θυρο hatchback μοντέλο της, ωστόσο η γκάμα της πλέον αποτελείται και από άλλα μοντέλα όπως το Countryman και το Clubman. Η φίρμα ωστόσο κάνει λόγο πως η νέα γενιά μοντέλων που θα φέρει στο προσκήνιο θα είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος αλλά θα συνεχίσουν να προσφέρουν «ίδια πρακτικότητα και το ίδιο μεγάλους χώρους».

Η αλλαγή αυτή σε μικρότερου μεγέθους αυτοκίνητα θα γίνει δυνατή χάρη στην απόφαση της φίρμας να επενδύσει στον ηλεκτρισμό. Μπορεί το ηλεκτρικό Cooper SE να βασίζεται πάνω στο τωρινό 3θυρο hatchback, ωστόσο η επόμενη γενιά ηλεκτρικών MINI θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα και τα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία Great Wall. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές με εξαίρεση κάποιες αναφορές πως η παραγωγή τους θα αρχίσει το 2022.

Το αφεντικό της ΜΙΝΙ Bernd Körber δήλωσε πως ο ηλεκτρισμός ταιριάζει πολύ στα μοντέλα της φίρμας επειδή προσφέρει άμεση επιτάχυνση και δίνει στα αυτοκίνητα χαμηλό κέντρο βάρους για καλύτερα κρατήματα στις στροφές. Ο Korber ισχυρίστηκε επίσης πως οι ιδιοκτήτες ΜΙΝΙ δεν χρειάζονται μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, αφού η εταιρεία σχεδιάζει αυτοκίνητα κυρίως για τις ανάγκες της πόλης.

Παρά τα παραπάνω σχέδια η MINI δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τα χνάρια της smart και να σταματήσει να κατασκευάσει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σύντομα. Το πλάνο της αναφέρει πως θα προσφέρει πληθώρα εκδόσεων βενζίνης και diesel έως το 2030, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει από εκεί και πέρα.
 

FORD
SEAT LYSEIS