Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ηλεκτρικό το επόμενο Nissan GT-R;

 Σχολιάστε 
2.965 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2024)
Ηλεκτρικό το επόμενο Nissan GT-R;
2 Φωτογραφίες »

- Το υπάρχον GT-R R35 ετοιμάζεται για το οριστικό αντίο
- Το R36 θα έχει στοιχεία από τον «Godzilla»
- Εσωτερικό βγαλμένο από video game
- Με υβριδικό σύστημα απευθείας από τη Formula E και V6 μοτέρ

Το υπάρχον GT-R R35 ετοιμάζεται για το οριστικό αντίο

Το Nissan GT-R R35, ένα από τα πλέον αγαπημένα supercars που έχουμε δοκιμάσει, πλησιάζει στο τέλος της 25ετούς καριέρας του, ενώ ήδη έχει σταματήσει να πωλείται στην Ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια. Πριν από λίγο καιρό η Nissan ενημέρωνε πως δεν είναι ακόμα έτοιμη για ηλεκτρικό GT-R, ενώ μέχρι στιγμής έχουμε ορισμένες ειδικές εκδόσεις για τα τελευταία R35 που θα πουληθούν.
 

Το R36 θα έχει στοιχεία από τον «Godzilla»

Σχεδιαστικά το επόμενο GT-R, παρότι εξηλεκτρισμένο, πρέπει να έχει έντονες αναφορές στους θρυλικούς προγόνους του, όπως για παράδειγμα τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπεύθυνος σχεδίασης της φίρμας στην Ευρώπη παραδέχτηκε πως το R36, θα έχει στοιχεία του «Godzilla» ανεξάρτητα από τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί.
 


Κάπως έτσι στοχεύουν οι Ιάπωνες να είναι το εσωτερικό του επόμενου GT-R.
2 Φωτογραφίες »

Κάπως έτσι στοχεύουν οι Ιάπωνες να είναι το εσωτερικό του επόμενου GT-R.

Εσωτερικό βγαλμένο από video game

Το επόμενο GT-R θα ενισχύσει ακόμα τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό της καμπίνας του. Περιβαλλοντικός φωτισμός και εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα, που θυμίζουν το βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo (μη ξεχνάμε άλλωστε πως το εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων και ελέγχου του R35 είναι σχεδιασμένο από την εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι), είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που μας ετοιμάζουν οι Ιάπωνες.
 

Με υβριδικό σύστημα απευθείας από τη Formula E και V6 μοτέρ

Παρά τις πιέσεις για εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, ο επόμενος Godzilla φαίνεται πως θα έχει κινητήρα καύσης. Ο αντιπρόεδρος της Nissan Αμερικής, υπαινίχθηκε πρόσφατα πως η προσέγγιση του επόμενου supercar της φίρμας δε θα είναι πλήρως ηλεκτρική, αλλά θα εκμεταλλευθεί την τεχνολογία της ομάδας της Nissan στην Formula E. Πιθανό λοιπόν να δούμε ένα υβριδικό σύστημα, να συνδυάζεται με τον 3,5λιτρο twin-turbo V6 που χρησιμοποιείται στο Infiniti QX80, «παντρεύοντας» τις επιδόσεις με την βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Τέλος, υπολογίζεται το νέο μοντέλο να αποκαλυφθεί είτε στα τέλη του 2027 είτε το 2028 και αφού η Nissan παρουσιάσει ένα ακόμα concept car.
 

Mercedes
Fia