Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία νέα τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων τους, θα προσφέρουν στα νέα τους μοντέλα οι Hyundai και Kia.

Η νέα τεχνολογία θα εισαχθεί σε τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που εξαρτάται από το σύστημα κίνησης του μοντέλου.

Ηλιακή φόρτιση για τα Hyundai και Kia

1.638 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2018)

Μία νέα τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων τους, θα προσφέρουν στα νέα τους μοντέλα οι Hyundai και Kia.

Όπως έγινε γνωστό, η τεχνολογία αυτή πρόκειται για ένα σύστημα ηλιακής φόρτισης και θα  εφαρμοστεί σε ηλεκτρικά, υβριδικά αλλά και οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάνοντας την εμφάνισή της από το 2020. Τα νέα αυτοκίνητα που θα εξοπλιστούν με αυτό το σύστημα θα έχουν εγκατεστημένους ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσφέρουν την ενέργεια που μαζεύουν ως συμπληρωματική σε αυτή που παράγεται από την κύρια μονάδα ισχύος του μοντέλου.
 
Η νέα τεχνολογία θα εισαχθεί σε τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που εξαρτάται από το σύστημα κίνησης του μοντέλου. Η πρώτη θα αφορά τα υβριδικά μοντέλα τα οποία μέσω της ηλιακής φόρτισης θα αντλούν από το 30 έως το 60% της ισχύς που χρειάζεται για την ημερήσια φόρτιση της μπαταρίας.  
Η επόμενη γενιά των πάνελ θα αφορά τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα έχουν ως στόχο τους να βοηθήσουν το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας των οχημάτων των δύο εταιρειών να συμμορφωθούν με τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των πάνελ δεύτερης γενιάς έγκειται στο ότι είναι ημιδιαφανή, επιτρέποντάς τους να τοποθετηθούν επάνω στα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με ηλιοροφή. Σύμφωνα με την Kia και Hyundai, αυτό αποτελεί παγκόσμια πρώτη εφαρμογή για την τεχνολογία.
 
Η τρίτη εφαρμογή της νέας ηλιακής τεχνολογίας θα αφορά τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα των εμπορικών σημάτων. Το σύστημα αυτό βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά εν τέλει τα πάνελ θα εφαρμοστούν τόσο στο καπό όσο και στην οροφή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και θα είναι υπεύθυνα να διατηρούν φορτισμένη τη μπαταρία.
 
Μιλώντας για τη νέα τεχνολογία, ο Jeong-Gil Park, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης Μηχανικών και Σχεδιασμού της Hyundai Motor Group, δήλωσε: «Στο μέλλον, αναμένουμε να δούμε πολλά διαφορετικά είδη τεχνολογιών παραγωγής ηλεκτρισμού ενσωματωμένα στα οχήματά μας. Η ηλιακή οροφή είναι η πρώτη από αυτές τις τεχνολογίες και θα σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν μόνο ενέργεια, αλλά θα αρχίσουν να παράγουν».

Toyota
Autotriti.gr