Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ηλιοπροστασία αυτοκινήτου: Πώς προστατεύω το αυτοκίνητο από τον ήλιο

3.889 Επισκέψεις στο άρθρο
Ηλιοπροστασία αυτοκινήτου: Πώς προστατεύω το αυτοκίνητο από τον ήλιο

- Προστασία στο εσωτερικό: Αλεξήλιο ή εσωτερική ομπρέλα
- Κουκούλα και κερί προστασίας για το εξωτερικό
- Αντιηλιακές μεμβράνες για μόνιμη προστασία
- Για τους... παραδοσιακούς: Καλύμματα καθισμάτων και σκίαστρα με βεντούζες

Προστασία στο εσωτερικό: Αλεξήλιο ή εσωτερική ομπρέλα

Πόσες φορές έχεις μπει στο αυτοκίνητό σου μετά από πολύωρη έκθεση του στον ήλιο και... βράζει; Σίγουρα αρκετές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι περισσότεροι αναζητούν σκιά για να σταθμεύσουν σε μια προσπάθεια να το προστατέψουν όσο περισσότερο μπορούν από την έντονη ηλιοφάνεια των ημερών. Αν δεν σταθείς τυχερός στο πάρκινγκ, τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για την αντιηλιακή προστασία του αυτοκινήτου σου; Συγκεντρώσαμε γνωστούς και λιγότερο γνωστούς τρόπους προστασίας του αυτοκινήτου από τον ήλιο και τους παρουσιάζουμε παρακάτω...
 
Το πιο γνωστό αξεσουάρ για την αντηλιακή προστασία του αυτοκινήτου είναι το αλεξήλιο ή αλλιώς ηλιοπροστασία. Είναι εκείνο το συνήθως ασημένιο προστατευτικό που κολλάει με βεντούζες στην εσωτερική μεριά του παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιείται για να προστατέψει το ταμπλό του αυτοκινήτου, αλλά και για να μην καίει το τιμόνι και ο επιλογέας του κιβωτίου όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο ύστερα από αρκετή ώρα έκθεσης στον ήλιο.
 
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί και ένα ακόμη αξεσουάρ που μοιάζει με ομπρέλα που ανοίγει από την ανάποδη. Αν δεν πιστεύετε ότι φέρνει... κακοτυχία να ανοίγεις ομπρέλα σε κλειστό χώρο, αυτό το αξεσουάρ ονομάζεται εσωτερική ομπρέλα, τοποθετείται εύκολα στην εσωτερική μεριά του παρμπρίζ και δεν κοστίζει ακριβά.

Κουκούλα και κερί προστασίας για το εξωτερικό

Ένας επίσης συνηθισμένος τρόπος προστασίας είναι η κουκούλα. Ενώ η ηλιοπροστασία προστατεύει το αυτοκίνητο μόνο εσωτερικά, η κουκούλα καλύπτει και το εξωτερικό του. Έτσι λοιπόν, προστατεύεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου από το να θαμπώσει. Το υλικό της αποτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας του αυτοκινήτου εσωτερικά, βοηθώντας να διατηρηθεί σχετικά δροσερή η καμπίνα για όταν επιστρέψεις.
 
Το κερί προστασίας προτιμάται συνήθως από όσους τρέφουν λατρεία για το αυτοκίνητό τους. Αποτελεί το καλύτερο προϊόν προστασίας του χρώματος του αυτοκινήτου από τον ήλιο, καθώς σταματά τις ακτίνες UV, ωστόσο έχει μια διαδικασία για την κάλυψη του αμαξώματος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr