Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Honda ZR-V: Tι διαφορές έχει σε σχέση με τα HR-V και CR-V;

Honda ZR-V: Tι διαφορές έχει σε σχέση με τα HR-V και CR-V;

8.671 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2023)

- Είναι οικογενειακό SUV, στο ίδιο μέγεθος με το Renault Arkana
- Έχει τις ίδιες οθόνες με τα HR-V και CR-V
- Είναι φουλ υβριδικό με 184 άλογα όπως το CR-V
- Κοστίζει 8.000 ευρώ περισσότερο από το HR-V

Είναι οικογενειακό SUV, στο ίδιο μέγεθος με το Renault Arkana

Το νέο ZR-V ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών SUV και βρίσκεται στο άνω άκρο αυτής, αφού έχει μήκος 4,56 μέτρα, όσο περίπου δηλαδή ένα Renault Arkana. Αυτό το κάνει περίπου 20 εκατοστά πιο μακρύ από το HR-V αλλά και 14 εκατοστά πιο μικρό από το νέο CR-V, το οποίο όμως ανήκει στη μεσαία κατηγορία. Σχεδιαστικά, μοιάζει με το HR-V, καθώς και αυτό διακρίνεται για τις καμπύλες του και τη νεανική του σχεδίαση.

Έχει τις ίδιες οθόνες με τα HR-V και CR-V

Το τοπίο μέσα στην καμπίνα του ZR-V είναι παρόμοιο, αν όχι ίδιο με αυτό του HR-V και του νέου CR-V. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού η Honda έχει ακολουθήσει και στα τρία αυτά SUV την ίδια μινιμαλιστική και λιτή προσέγγιση που πρωτογνωρίσαμε στο νέας γενιάς Civic. Ακόμη και οι οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για την υποστήριξη του συστήματος infotainment έχουν τις ίδιες διαστάσεις, 7 ίντσες για τη μεν και 9 ίντσες διαγώνιο για την οθόνη στο άνω άκρο του ταμπλό. 

Είναι φουλ υβριδικό με 184 άλογα όπως το CR-V

Το ZR-V υιοθετεί μία μονάδα ισχύος που παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h από μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Είναι το ίδιο σύνολο που υπάρχει και στο νέο CR-V, το οποίο έρχεται δάνειο από το καινούριο Civic. Από την άλλη, το HR-V, αν και είναι επίσης υβριδικό, προσφέρει 131 άλογα. Κοινό στοιχεία όμως και στις τρεις περιπτώσεις είναι η χαμηλή κατανάλωση βενζίνης που υπόσχονται και τα τρία μοντέλα.

Κοστίζει 8.000 ευρώ περισσότερο από το HR-V

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda έκανε γνωστό πως οι τιμές του νέου ZR-V εκκινούν από τις 44.700 ευρώ στο εξοπλιστικό επίπεδο Elegance. Το μικρότερο αλλά επίσης μικρομεσαίο HR-V κοστίζει 8.000 φθηνότερα στις 36.700 ευρώ, ενώ μυστήριο παραμένει η τιμή του νέας γενιάς CR-V. Με δεδομένο όμως πως το τρέχον μοντέλο κοστίζει πάνω από 50.000 ευρώ, θεωρούμε πως η επόμενη γενιάς θα κινείται τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο, όταν προσφερθεί στην ελληνική αγορά.

Σελίδα 2Είναι οικογενειακό SUV, μεγαλύτερο κατά 20 εκ. από το HR-V και κατά 14 εκ. μικρότερο του CR-V
Σελίδα 3Μοιάζουν στην καμπίνα, το ZR-V έχει τις δύο μεγάλες οθόνες του CR-V
Σελίδα 4Φουλ υβριδικό με 184 άλογα όπως το CR-V, ισχυρότερο του HR-V των 131 PS
Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO