Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
«Hulk» με 500 άλογα το Audi RS3-R Sportback της ABT
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Hulk» με 500 άλογα το Audi RS3-R Sportback της ABT

2.730 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2022)

Η ABT παρουσίασε το RS3-R Sportback, στο οποίο δίνει 100 επιπλέον άλογα και 100 περισσότερα Nm ροπής. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 200 αυτοκίνητα.

Δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητο

Το Audi RS3 Sportback βρίσκεται μαζί με τη Mercedes-AMG A 45 S στην κορυφή της κατηγορίας των hot hatch αλλά για μερικούς petrolhead, οι 400 ίπποι που αποδίδει το κορυφαίο hatchback της Audi δεν είναι αρκετοί. Αυτός είναι ο λόγος που η ABT έβαλε το αυτοκίνητο στο γκαράζ της και του προσέφερε βελτιώσεις σε κάθε τομέα. Καλωσορίστε το RS3-R.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 500 άλογα η ιπποδύναμη, στα 600 Nm η ροπή

Ξεκινώντας από το μοτέρ, η ABT ανέβασε την ισχύ του 5κύλινδρου 2,5λιτρου turbo κινητήρα από τα 400 στα 500 άλογα, χάρη στην εγκατάσταση νέου intercooler, ενός ABT εγκεφάλου και ενός καινούριου συστήματος εξάτμισης που ενισχύει τον ήχο του βγάζει το RS3. Σύμφωνα με την ABT, η ροπή ενισχύεται στα 600 Nm (από 500 Nm), ενώ το 0-100χλμ./ώρα πετυχαίνεται πλέον σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία έχει επίσης μεταφέρει τον περιοριστή ταχύτητας από τα 250χλμ./ώρα στα 300χλμ./ώρα.

Νέο bodykt και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος

H ΑΒΤ δεν ασχολήθηκε μόνο με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου αλλά φρόντισε και για τον περαιτέρω καλλωπισμό του. Η εταιρεία τοποθέτησε τα δικά της ελατήρια για να μειώσει την απόσταση του RS3-R από το έδαφος κατά 1μιση ίντσα τόσο μπροστά όσο και πίσω. Δεν υπάρχουν αλλαγές στο σύστημα πέδησης αλλά οι 20άρες ζάντες έρχονται από την ABT και είναι τυλιγμένες με Goodyear Eagle F1 SuperSport R ελαστικά. Επιπλέον, το RS3-R φοράει ένα μοναδικό bodykit από ανθρακόνημα το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αεροδυναμικά βοηθήματα στις άκρες, lipάκι μπροστά, αεροτομή στο τέλος της οροφής, πλαϊνές ποδιές, και εμβλήματα ABT μέσα και έξω.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
VW