Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Καθυστερήσεις στην Αθηνών-Κορίνθου

 Σχολιάστε 
1.972 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2024)
Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Καθυστερήσεις στην Αθηνών-Κορίνθου

- Λόγω των μεγάλων ζημιών, οι Αρχές αποφάσισαν την κατεδάφισή της
- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί στο σημείο
- Μήνυμα από το 112 για μεγάλες καθυστερήσεις από Ελευσίνα προς Κόρινθο
- ΕΛΑΣ: Αποφύγετε τη μετακίνηση σας από και προς τον Ισθμό εώς τις 3 το μεσημέρι

Λόγω των μεγάλων ζημιών, οι Αρχές αποφάσισαν την κατεδάφισή της

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα. Συγκεκριμένα, το ατύχημα έγινε στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου, ευτυχώς, είναι ο μόνος που τραυματίστηκε από το ατύχημα. Η ζωή του βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός κινδύνου.

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί

Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο ενναλλακτικές διαδρομές:

  • προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
  • προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2. Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Μήνυμα από το 112 για μεγάλες καθυστερήσεις από Ελευσίνα προς Κόρινθο

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής και όχι μόνο για μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. «Καθυστερήσετε την αναχώρησή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα του 112 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΕΛΑΣ: Αποφύγετε τη μετακίνηση σας από και προς τον Ισθμό εώς τις 3 το μεσημέρι

Σε tweet της η ΕΛΑΣ αναφέρει: «Παρακαλούνται οι πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα, τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο».

KINOYMAI HLEKTRIKA 3
Hyundai