Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ιταλία: Nα εξαιρεθούν Ferrari και Lambo από τους νέους κανονισμούς

3.471 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2021)

Η Ιταλία ζητά από την Ε.Ε. να δείξει επιείκεια στις εταιρείες που κατασκευάζουν supercars (π.χ. Ferrari και Lamborghini) όσον αφορά τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Tα αυτοκίνητα που κινούνται με μοτέρ εσωτερικής καύσης και δεν λαμβάνουν βοήθεια από κάποιο ηλεκτρικό σύστημα για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που παράγουν δεν έχουν πολύ μέλλον στην αγορά της Ευρώπης, αφού η Ευρωπαική Ένωση επεξεργάζεται ήδη ένα νέο σχέδιο που περιλαμβάνει ακόμη αυστηρότερα όρια σχετικά με τον αριθμό των βλαβερών σωματιδίων που μπορούν να παράγουν τα αυτοκίνητα. Οι νέοι κανονισμοί βρίσκονται ακόμα σε διαβούλευση, ωστόσο αναμένεται να υιοθετηθούν, με ή χωρίς διαφοροποιήσεις, από την Ε.Ε.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εξαιρέσεις για τις εταιρείες που παράγουν supercars;
Κάποιες από τις χώρες-μέλη έχουν αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξαιρέσεις στους νέους κανονισμούς. Η Ιταλία, συγκεκριμένα, επιθυμεί να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων οι εταιρείες που κατασκευάσουν supercars.
Ο Roberto Cingolani, ο υπουργός της Ιταλίας που ειδικεύεται πάνω σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος δήλωσε ότι πράγματι υπάρχουν συζητήσεις με την Κομισιόν για το πώς οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στις εταιρείες που παράγουν supercars. Ο Cingolani ήταν πρώην στέλεχος της Ferrari, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο Cingolani δήλωσε συγκεκριμένα: «Aυτά τα αυτοκίνητα χρειάζονται ειδικές τεχνολογίες και χρειάζονται μπαταρίες για την μετάβασή τους στη νέα εποχή. Ένα σημαντικό βήμα είναι να γίνει η Ιταλία αυτάρκης στην παραγωγή μπαταριών υψηλής απόδοσης και για αυτό ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε ένα νέο μεγάλο εργοστάσιο στην Ιταλία που θα παράγει μπαταρίες σε μεγάλη κλίμακα».

Ferrari και Lamborghini είναι έτοιμες για τη νέα εποχή
Οι εταιρείες κατασκευής supercar αυτοκινήτων έχουν περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με εταιρείες όπως η Toyota και η Volkswagen και για αυτό φημολογείται πως θα πετύχουν κάποια συμφωνία, έτσι ώστε η μετάβασή τους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης να γίνει σταδιακά. Τόσο η Ferrari όσο και η Lamborghini πάντως έχουν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων εξηλεκτρισμένων μοντέλων και έχουν ήδη ανακοινώσει τα επόμενα σχέδια τους για την κατασκευή των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έχεις λεφτά; Έχεις και V12.
Η Ιταλία ζητά από την Ε.Ε. να δείξει επιείκεια στις εταιρείες που κατασκευάζουν supercars, όσον αφορά τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.
Πιστεύετε πως πρέπει να γίνει η εξαίρεση αυτή για εταιρείες που απευθύνονται στους πλούσιους; Οι υπόλοιποι γιατί να αναγκαστούν να εναρμονιστούν;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
VW