Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ιταλία: Θέλει να «αναστήσει» τις Autobianchi και Innocenti μέσω Κίνας

 Σχολιάστε 
3.868 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2024)
 Ιταλία: Θέλει να «αναστήσει» τις Autobianchi και Innocenti μέσω Κίνας
2 Φωτογραφίες »

- Ιταλικά ΜΜΕ: «Αρπάζει τις 2 μάρκες από την Stellantis η κυβέρνηση».
- Σκέφτεται να τις δώσει σε Κινέζους που θα παράγουν αυτοκίνητα εντός Ιταλίας.
- Το αρμόδιο Υπουργείο της Ιταλίας ζήτησε ήδη τα εμπορικά σήματα των μαρκών.
- Η Autobianchi έγινε γνωστή και στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται η κόντρα Ιταλίας- Stellantis

Δημοσίευμα από ιταλικό Μέσο υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να αρπάξει από την Stellantis τις μάρκες, Autobianchi και Innocenti, με σκοπό να τις δώσει σε Κινέζους που θέλουν να επενδύσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας. Το δημοσίευμα προέρχεται και αναλύεται από την ιστοσελίδα «Il Sole 24 Ore» και φυσικά προσθέτει ένα ακόμα επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις της Stellantis με την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, οι οποίες κορυφώθηκαν το περασμένο διάστημα αναφορικά με το θέμα της Alfa Romeo Milano και τη μετονομασία της σε Junior.  

Σκέφτεται να τις δώσει σε Κινέζους που θα παράγουν αυτοκίνητα εντός Ιταλίας

Σύμφωνα λοιπόν με την ιταλική ιστοσελίδα, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας σκοπεύει να αποκτήσει τις μάρκες Autobianchi και Innocenti που ανήκουν στην Stellantis. Μόλις τα καταφέρει, μία από τις πιθανότητες που υπάρχουν είναι να δοθούν σε κινέζικες εταιρείες που είναι πρόθυμες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ιταλία, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το αρμόδιο Υπουργείο της Ιταλίας ζήτησε ήδη τα εμπορικά σήματα των μαρκών

Ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει η κυβέρνηση της Ιταλίας να αποκτήσει τις δύο μάρκες, είναι κάποιοι νέοι κανονισμοί που της δίνουν το δικαίωμα να  αποκτήσει ιστορικές μάρκες που «δεν χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ή που υπόκεινται σε διαδικασία παύσης λειτουργίας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία», όπως τονίζεται από την «Il Sole 24 Ore».

Ενδιαφέρον είναι επίσης πως το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη υποβάλει αίτηση για να καπαρώσει τα εμπορικά σήματα Autobianchi και Innocenti. Ωστόσο, λέγεται ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά γραφικά από αυτά που έχουν οι δύο μάρκες που ανήκουν στην Stellantis. Επί του παρόντος παραμένει ασαφές εάν κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην πράξη, κάτι που μένει να φανεί.

Η Autobianchi έγινε γνωστή και στην Ελλάδα

Για την ιστορία να πούμε πως η Autobianchi ιδρύθηκε το 1955 και έβαλε παύση στη λειτουργία της το 1995, έχοντας καταφέρει να γίνει γνωστή και στη χώρα μας. Η λιγότερο δημοφιλής Innocenti άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία, ανήκοντας μεταξύ άλλων σε British Leyland, De Tomaso, και Fiat, μέχρι να εξαφανιστεί στη δεκαετία του 1990.  

Autotriti.gr
Autotriti.gr