Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Citroen C4 Cactus.

Και «ηλεκτρικός» ο διάδοχος του C4 Cactus

2.992 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2019)

O διάδοχος του C4 Cactus θα έχει και ηλεκτρική έκδοση σύμφωνα με την CEO της Citroen, κα. Linda Jackson.


Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στον διάδοχο του C4 Cactus θα προσφέρει η Citroen το 2020, όπως έκανε γνωστό η ίδια η CEO της γαλλικής φίρμας, κα. Linda Jackson. Το μοντέλο αυτό θα γίνει πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής στην ιστορία της Citroen.

Επίσης από το επόμενο έτος, κάθε νέο μοντέλο Citroen και θα έχει και κάποιου είδους ηλεκτρική έκδοση δίπλα στις βενζινοκίνητες ενώ όσον αφορά το diesel, η Citroen μοιάζει διατεθειμένη να το στηρίξει όσο υπάρχει σοβαρή ζήτηση.

Πολλές πληροφορίες σχετικά με τον διάδοχο του C4 Cactus δεν υπάρχουν με εξαίρεση το γεγονός ότι το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μια έκδοση της CMP πλατφορμας που μπορεί να φιλοξενεί τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτρικά κινητήρα σύνολα. Το δάπεδο αυτό είναι πολυεργαλείο αφού χρησιμοποιείται στα νέα Peugeot 208 και Opel Corsa, το DS 3 Crossback καθώς και στο Peugeot 2008. Αναφορές για το πότε θα γίνει το ντεμπούτο του δεν υπάρχουν αλλά η Citroen πιστεύει πως το μοντέλο, με βάση τα δεδομένα, θα αποδειχθεί επιτυχία με την Jackson να σημειώνει πως «το λανσάρισμα θα είναι πολύ σημαντικό». Το «ηλεκτρικό» μονοπάτι της Citroen θα αρχίσει με την παρουσίαση του plug-in υβριδικού C5 Aircross το 2020.

Οι πωλήσεις της γαλλικής φίρμας έχουν ανακάμψει τα τελευταία δύο χρόνια χάρη στο λανσάρισμα των C3 και C5 Aircross. Oι νέες ταξινομήσεις έχουν αυξηθεί τους πρώτους 10 μήνες του 2019 κατά 6,4% σε 546.036 αυτοκίνα.
 

Hyundai
Citroen