Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Κάλυμμα καρότσας θα δίνει έξτρα αυτονομία στο Tesla Cybertruck

2.135 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Ένα ηλιακό πάνελ, που θα ενσωματώνεται στην καρότσα του Cybertruck ως κάλυμμα και θα προσφέρει έξτρα αυτονομία στο αμερικανικό Pick-Up, θα συμπεριλάβει στα αξεσουάρ του μοντέλου η Tesla.

To Tesla Cybertruck και τα χαρακτηριστικά που κουβαλάει μαζί του το αμερικανικό Pick-Up είναι ίσως ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο θέμα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο ο Elon Musk φαίνεται πως ετοιμάζει και κάτι ακόμα, ανεβάζοντας πολύ περισσότερο τον πήχη τον προσδοκιών.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η Tesla έχει καταθέσει στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ σχετικές αιτήσεις, με σκοπό να προσφέρει στο Cybertruck ένα κάλυμμα καρότσας, το οποίο παράλληλα θα λειτουργεί και ως ηλιακό πάνελ, όταν είναι κλειστό. Μέσω αυτής της διαμόρφωσης, η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορεί να φορτίζει και το Pick-Up να κερδίζει έξτρα αυτονομία, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με τον φορτιστή.
 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το εν λόγω χαρακτηριστικό. Το Νοέμβριο  του 2019 σε ερώτηση που είχε δεχτεί στο Twitter ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk αναφορικά με το συγκεκριμένο αξεσουάρ, είχε επιβεβαιώσει πως θα υπάρχει ως επιλογή και θα προσφέρει 24 χιλιόμετρα έξτρα αυτονομίας κάθε μέρα. Παράλληλα είχε σταθεί και στη δυνατότητα εγκατάστασης πτυσσόμενων ηλιακών φτερών που θα πρόσφεραν έως και 64 χιλιόμετρα αυτονομίας κάθε μέρα.    
 
Όπως φαίνεται η Tesla συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά και πλέον μένει να επιβεβαιωθεί αν και πότε θα τις προσφέρει στο Cybertruck. Να θυμίσουμε πως οι παραδόσεις του ηλεκτρικού Pick-Up έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2021.

FORD
Autotriti.gr