Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Καθίσματα & ταπετσαρίες σαν καινούργια μετά τις διακοπές

4.381 Επισκέψεις στο άρθρο
Καθίσματα & ταπετσαρίες σαν καινούργια μετά τις διακοπές
3 Φωτογραφίες »

- Ειδικά μετά τις διακοπές το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ
- Πρώτα βάζεις μια καλή σκούπα για να φύγουν χώμα, άμμος και ψίχουλα
- Διαφορετικά καθαρίζεις υφασμάτινα και δερμάτινα καθίσματα
- Προσοχή στο στέγνωμα, αλλιώς θα μυρίζει μούχλα

Ειδικά μετά τις διακοπές το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ

Τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου, είτε δερμάτινα είτε υφασμάτινα, πραγματικά περνάνε αρκετά δύσκολα από την καθημερινή χρήση. Ακόμη και ο πιο προσεκτικός ιδιοκτήτης μπορεί να αφήσει πάνω τους ψίχουλα, βρωμιά και λεκέδες από χυμένα ποτά, φαγητό ή λερωμένα ρούχα. Ειδικότερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, που το σαλόνι έχει επιβαρυνθεί με άμμο, σκόνη, αλάτια και αντιλιακό, ένα καλό καθάρισμα με τα σωστά υλικά κρίνεται απαραίτητο, αν θες να διατηρείται το σαλόνι όπως όταν το πήρες.

Ο σωστός και σχολαστικός καθαρισμός της καμπίνας είναι πολύ καλή ιδέα τόσο για λόγους υγιεινής όσο και εμφάνισης. Το αυτοκίνητό σου θα δείχνει πιο όμορφο, θα μυρίζει πιο φρέσκο και θα προστατευτούν επίσης η κατάσταση και το χρώμα της ταπετσαρίας. Ως εκ τούτου, όχι μόνο θα είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση, αλλά θα είναι και πιο ελκυστικό για έναν πιθανό αγοραστή στο μέλλον.

Πώς καθαρίζω τα υφασμάτινα καθίσματα;

Το πρώτο βήμα για το σωστό καθαρισμό των καθισμάτων είναι να βεβαιωθείς ότι είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα και ψίχουλα. Χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για αυτή τη δουλεια, ενώ αν υπάρχουν τρίχες από κατοικίδια, οι οποίες είναι συνήθως πιο δύσκολο να τις απομακρύνεις, τότε αρχικά χρησιμοποίησε ένα ειδικό βουρτσάκι για να τις αφαιρέσεις και στη συνέχεια σκούπισε με την ηλεκτρική.
 
Μόλις απαλλαγείς από την ορατή στο μάτι βρωμιά, πάρε ένα μπουκάλι καθαριστικού ταπετσαρίας ή σαμπουάν και ψέκασε σε ένα σημείο του καθίσματος. Φρόντισε να διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και να τις ακολουθήσεις ευλαβικά, καθώς μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των προϊόντων. Αφού το σημείο γίνει αρκετά νωπό, αλλά όχι μούσκεμα, άπλωσε απαλά το διάλυμα καθαρισμού με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.
 
Ασε το καθαριστικό να δράσει στο κάθισμα για μερικά λεπτά (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά στο μπουκάλι),  στη συνέχεια πάρε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, που έχεις αποκλειστικά για χρήση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, και τρίψε απαλά την υγρή περιοχή για να στεγνώσει το κάθισμα όσο το δυνατόν περισσότερο.
 
Προτείνουμε να επικεντρώνεσαι σε μικρές περιοχές, ώστε το προϊόν να μην δρα σε ένα σημείο για περισσότερο χρόνο από ότι σε κάποιο άλλο και για να μπορείς να διασφαλίσεις πιο εύκολο ότι το συγκεκριμένο σημείο του καθίσματος έχει καθαριστεί καλά πριν προχωρήσεις στο επόμενο. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχεις ότι δεν έχεις υπερβάλει στην ποσότητα του καθαριστικού, ώστε να αποφύγεις λεκέδες από νερό όταν στεγνώσει το κάθισμα.


Καθαριστικό, βούρτσα και πανάκι μικροϊνών είναι τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς.
3 Φωτογραφίες »

Καθαριστικό, βούρτσα και πανάκι μικροϊνών είναι τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς.

Πώς καθαρίζω τα δερμάτινα καθίσματα;

Παρόλο που ο καθαρισμός των δερμάτινων καθισμάτων μοιάζει αρκετά με τη συντήρηση των υφασμάτινων, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές. Μπορεί το δέρμα να μην «ποτίζει» στο βαθμό που συμβαίνει με το ύφασμα και η απομάκρυνση των λεκέδων να είναι πιο εύκολη, αλλά είναι πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στις γρατζουνιές, οπότε θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός όταν το σκουπίζεις με ηλεκτρική σκούπα που έχει στην άκρη της πλαστικό ακροφύσιο.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι συνήθως τα καθαριστικά για δερμάτινες ταπετσαρίες είναι σε μορφή αλοιφής κι όχι σπρέι ή σαμπουάν. Ακολούθησε τις οδηγίες του προϊόντος κι αφού το εφαρμόσεις και το αφήσεις να κάνει τα μαγικά του, τρίψε ελαφρά την περιοχή επάλειψης με μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών. Λογικό θα δεις το δέρμα να είναι πιο φωτεινό και λιγότερο γυαλιστερό, επειδή το καθαρό δέρμα είναι συνήθως ματ στην όψη.

Σελίδα 2Αστα να στεγνώσουν & μετά... προστασία!
Hyundai
Ford