Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Κατά το ήμισυ έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει Πάτρα με Πύργο

1.066 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2024)
Κατά το ήμισυ έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει Πάτρα με Πύργο

- Ο υπουργός και ο υφυπουργός Μεταφορών επιθεώρησαν τις εργασίες
- Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί
- Περιλαμβάνει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ
- «Βλέπουμε άσφαλτο εκεί που πριν από λίγους μήνες ήταν χωράφια»

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Μεταφορών επιθεώρησαν τις εργασίες

Σε επίσκεψη στο Κέντρο Λειτουργίας του Ρίου μετέβησαν ο υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος για να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των εργασιών στο νέο υπό κατασκευή κομμάτι της Ολυμπίας Οδού, η οποία θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλα, παρουσία εκπροσώπων των εταιρειών που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου (AVAX, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ).

Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί

Μέχρι στιγμής, η πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει το 50%, με τα πρώτα 24 χλμ. (δηλαδή το 29% του συνολικού έργου) να έχουν ασφαλτοστρωθεί. Μάλιστα, οι εργασίες φαίνεται να απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα ενώ, αν προστεθούν και οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, ο αριθμός των εργαζομένων φτάνει τους 3.000.

Περιλαμβάνει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ

Το συνολικό έργο της σύνδεσης των πρωτευουσών των νομών Αχαΐας και Ηλίας θα ξεπερνά τα 74 χλμ.. Παράλληλα, ο αυτοκινητόδρομος που θα αντικαταστήσει έναν από τους πλέον απαρχαιωμένους οδικούς άξονες στην Ελλάδα θα διαθέτει δύο λωρίδες και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση, με διαχωριστική νησίδα ανάμεσα τους. Επιπλέον θα διαθέτει 4 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και 2 σημεία εξυπηρέτησης πελατών.

«Βλέπουμε άσφαλτο εκεί που πριν από λίγους μήνες ήταν χωράφια»

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας επισήμανε: «Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στον στόχο: Να παραδώσουμε το νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου το συντομότερο δυνατό. Ήδη το 30% του δρόμου έχει τελική διάστρωση ασφάλτου, βλέπουμε μαύρη άσφαλτο εκεί που πριν από λίγους μήνες ήταν χωράφια».
 
 

Mercedes
Autotriti.gr