Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω ελαστικά στο αυτοκίνητό μου;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω ελαστικά στο αυτοκίνητό μου;

- Αλλαγή ελαστικών: Συνήθως κάθε 40.000 χλμ. ή κάθε 3 έτη.
- Σημάδια όπως η εκτεταμένη φθορά του πέλματος «φωνάζουν» άμεση αλλαγή.
- Τα φθαρμένα ελαστικά έχουν μικρές αυλακώσεις και δεν απομακρύνουν το νερό.
- Τα χειμερινά ελαστικά υστερούν στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Αλλαγή ελαστικών: Συνήθως κάθε 40.000 χλμ. ή κάθε 3 έτη

Με τον ερχομό του φθινοπώρου και των συχνών βροχοπτώσεων, ένα από τα συχνότερα θέματα συζήτησης μεταξύ των ιδιοκτητών αυτοκινήτου είναι τα ελαστικά. Μήπως πρέπει να τα αλλάξω το φθινόπωρο; Κάθε πότε τα αλλάζουμε; Πόσα χιλιόμετρα μπορούν τελικά να βγάλουν πριν γίνουν επικίνδυνα; Ως γνωστόν, τα ελαστικά είναι τα μοναδικά στοιχεία του αυτοκινήτου που έρχονται σε επαφή με το οδόστρωμα. Αποτελούν έτσι έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ακόμη και το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου να έχεις, αν δεν φοράει τα σωστά λάστιχα, κινδυνεύεις εξίσου με τον οδηγό του χειρότερου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Στην ερώτηση αν χρειάζεστε νέα ελαστικά, οι ειδικοί εστιάζουν στη διάρκεια ζωής του ελαστικού και σημειώνουν ότι ακόμη κι αν τα ελαστικά βρίσκονται φαινομενικά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετά από το πολύ 5 έτη, πρέπει να τα αλλάξετε. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, π.χ. για οικονομικούς λόγους, τότε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται από κάποιον επαγγελματία.

Όσο για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα ελαστικά, δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας, καθώς η φθορά τους δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία ή τα διανυθέντα χιλιόμετρα, αλλά και από το κατά πόσο γίνεται τακτικός έλεγχος, την ποιότητα του οδοστρώματος κ.ά. Σε γενικές γραμμές, τα ελαστικά αλλάζουν περίπου κάθε 40.000 χλμ. ή αλλιώς κάθε 3 χρόνια. Επίσης, δεν υπάρχει σωστή και λάθος εποχή για αλλαγή ελαστικού. Όταν φθείρονται, τότε πρέπει να τα αντικαθιστούμε.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NEXEN PROTES TOPOTHETISEIS