Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tο πρώτο εξάμηνο φέτος, έχουν πωληθεί 153.323 αυτοκίνητα diesel λιγότερα σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του περσινού έτους.

Κάθοδος στις πωλήσεις diesel

4.027 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2017)

Σημαντική κάθοδο τόσο σε ποσοστό όσο και σε αριθμό αυτοκινήτων εμφανίζουν τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου. Σε άνοδο τα ηλεκτρικά. Δείτε τι γίνεται με τα αυτοκίνητα με μοτέρ βενζίνης.

Oι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές των μοντέλων diesel μετά από το 2009 σύμφωνα με τον ΑCEA.

O Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου αναφέρει ότι οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. Συνολικά, αποτελούν το 48,5% όλων των επιβατικών αυτοκινήτων, σημειώνοντας αύξηση 2,7% από την περσινή χρονιά.

Τον αντίθετο δρόμο φαίνεται πως έχει πάρει το diesel καθώς ενώ το 2016 τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου αντιπροσώπευαν το 50,2% των πωλήσεων, το ποσοστό το 2017 έχει πέσει στο 46,3%. Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έχουν πωληθεί 153.323 αυτοκίνητα diesel λιγότερα σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του περσινού έτους.
Όσον αφορά στα αυτοκίνητα με εναλλακτικές μορφές καυσίμου (υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG,CNG), oι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 35% και τώρα το ποσοστό τους συνολικά φτάνει το 5,2% επί των συνολικών πωλήσεων.

Ο ΑCEAA προειδοποιεί ότι η αλλαγή που παρατηρείται προς τους κινητήρες βενζίνης θα δυσκολέψει το έργο της Ευρώπης στην μείωση των εκπομπών CO2. O γραμματέας του ACEA δήλωσε ότι παρά την μεγάλη άυξηση των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι συνολικές πωλήσεις πρέπει να αυξηθούν πολύ περισσότερο. Τα ακριβή του λόγια ήταν : « Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές προς αυτοκίνητα με εναλλακτικές μορφές καυσίμου».

Mercedes
Skoda