Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Καύσωνας; ΠΡΟΣΟΧΗ! Θέλεις 2 μ. παραπάνω στο φρενάρισμα

 Σχολιάστε 
4.766 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2024)
Ένα αυτοκίνητο χρειάζεται κατά μέσο όρο 2 μέτρα παραπάνω για να ακινητοποιηθεί, όταν οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος κυμαίνονται στους 40+ βαθμούς
3 Φωτογραφίες »

Ένα αυτοκίνητο χρειάζεται κατά μέσο όρο 2 μέτρα παραπάνω για να ακινητοποιηθεί, όταν οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος κυμαίνονται στους 40+ βαθμούς

- Ακραίες θερμοκρασίες το επόμενο 2ήμερο σε όλη τη χώρα
- Η άσφαλτος πιάνει θερμοκρασίες 80 βαθμών και τα λάστιχα «πιάνουν» λιγότερο
- Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας χρειάζονται 2 μέτρα παραπάνω στο φρενάρισμα
- Επίσης: Αφησες το παιδί στο αυτοκίνητο; Κίνδυνος θάνατος!

Ακραίες θερμοκρασίες το επόμενο 2ήμερο σε όλη τη χώρα

Με την έλευση του νέου κύματος καύσωνα και το θερμόμετρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι ειδικοί συνιστούν την προσοχή μας εφόσον αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να αποβούν μοιραίες για όλους μας.

Πέρα από τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κανείς αν εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο, ειδικά τις ώρες κορύφωσης της θερμικής έντασης, υπάρχει κι ένας άλλο κίνδυνος που κρύβεται στους δρόμους.

Η άσφαλτος πιάνει θερμοκρασίες 80 βαθμών και τα λάστιχα «πιάνουν» λιγότερο

Οι ακτίνες του ηλίου «χτυπούν» ολημερίς την άσφαλτο με αποτέλεσμα σχεδόν να «ψήνουν» την πίσσα, φτάνοντας σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 80 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι τα συμβατικά ελαστικά που βρίσκουμε στο εμπόριο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν 100% στις επιδόσεις που έχουν υπό κανονικές συνθήκες. Πέρα από την φθορά τους που επιταχύνεται από την επαφή τους με την καυτή άσφαλτο, πλήγμα δέχεται και η ικανότητα τους να «κοκκαλώνουν» το όχημα σε συγκεκριμένα μέτρα (με βάση και το πόσο καλοδιατηρημένα ή φθαρμένα είναι).

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας χρειάζονται 2 μέτρα παραπάνω στο φρενάρισμα

Από την εμπειρία του Autotriti Τest Center (που τεστάρει όλα τα ελαστικά της αγοράς σε συνθήκες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος), ένα αυτοκίνητο χρειάζεται κατά μέσο όρο 2 μέτρα παραπάνω για να ακινητοποιηθεί, όταν οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος κυμαίνονται στους 40+ βαθμούς (και η άσφαλτος «κοχλάζει»). Γι αυτό λοιπόν ΠΡΟΣΟΧΗ, η ταχύτητα και οι αποστάσεις μας από τους προπορευόμενους στον δρόμο, να είναι under control.

Αφησες το παιδί στο αυτοκίνητο; Κίνδυνος θάνατος!




Αφησες το παιδί στο αυτοκίνητο; Κίνδυνος θάνατος! Λίγα λεπτά στον ήλιο και είναι αρκετά για να γίνει η καμπίνα φούρνος. Αν αφήσεις παιδί ή κατοικίδιο στο αυτοκίνητο, αυτό σημαίνει θερμοπληξία και κίνδυνος θάνατος! Είναι σοβαρό. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει.

Mercedes
LEASING COURIER VS CITAN