Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Kia Niro: Υβριδικό ή ηλεκτρικό στα ίδια ακριβώς λεφτά;

 Σχολιάστε 
27.079 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Kia Niro - Υβριδικό ή ηλεκτρικό - έκδοση, χώροι, επιδόσεις, τιμή, κατανάλωση
2 Φωτογραφίες »

Kia Niro - Υβριδικό ή ηλεκτρικό - έκδοση, χώροι, επιδόσεις, τιμή, κατανάλωση

- Το ένα «καίει» 2,5 έως 4 ευρώ/100χλμ., αλλά έχει τις ιδιαιτερότητες του ηλεκτρικού (φόρτιση-αυτονομία)
- Το υβριδικό «καίει» 6 έως 10 ευρώ/100 χλμ., δηλαδή λίγο για βενζίνη, και δεν μπλέκεις με καλώδια
- Περίπου ίδια σε εμφάνιση, εργονομία και οδηγικά, χωράει μια τσάντα περισσότερη το ηλεκτρικό
- Έχουν ακριβώς ίδια τιμή (33.990 ευρώ) στο MY2025

Ευχάριστος πονοκέφαλος! Ηλεκτρικό και Hybrid έχουν ίδια τιμή (33.990 ευρώ)

Το Νiro είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Κia στην Ευρώπη και ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά του -όπως οι χώροι, το vfm, η τεχνολογία και η ποιότητα κατασκευής- είναι και η γκάμα των κινητήρων του (διατίθεται πλέον σε hybrid, plug-in και ηλεκτρικό ενώ παλιότερα και ως diesel). Στις επόμενες γραμμές βάζουμε δίπλα δίπλα την ηλεκτρική με την υβριδική έκδοση, οι οποίες ανάμεσα στις ομοιότητες που είναι αναμενόμενες (π.χ. εμφάνιση μέσα & έξω, οδηγικά χαρακτηριστικά, χώροι για επιβάτες), έχουν και μία πολύ ενδιαφέρουσα, αυτή της τιμής.

Συγκεκριμένα, τo ηλεκτρικό Kia Niro επωφελείται τόσο από την κρατική επιδότηση όσο και από την Kia (με 3.000 ευρώ) με αποτέλεσμα η τιμή του να είναι ίδια με αυτή του Hybrid, δηλαδή 33.990 ευρώ στην έκδοση Dynamic. Αρα, όπως καταλαβαίνετε, η Kia δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για το ήδη ανταγωνιστικό της μοντέλο. Υβριδικό ή ηλεκτρικό στα ίδια λεφτά; Εδώ να σημειώσουμε πως ο ανάλογος… «πονοκέφαλος» υπάρχει και -για περιορισμένο στοκ- στα Model Year 24, όπου το Hybrid με τα 141 άλογα κοστίζει 36.990 ευρώ στην πλουσιότερη έκδοση Titanium, ενώ το ηλεκτρικό είναι ακόμη φθηνότερο στα 30 χιλιάδες περίπου ευρώ (MY24).

Καίει λιγότερα λεφτά το ηλεκτρικό στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο

Στην δοκιμή του ηλεκτρικού Niro (διαβάστε αναλυτικά εδώ) τα όργανα μέτρησης έδειξαν πως η κατανάλωση ενέργειας στην πόλη γυροφέρνει τα 12,5 kWh/100 χλμ. χάρη στην πολύ καλή διαχείριση και ανάκτηση ενέργειας του συστήματος της Kia όπως είχαμε επισημάνει. Αυτό σημαίνει, πως αν φορτίζεις σπίτι, το κόστος κίνησης ξεκινάει από 2,3 €/100 χλμ..

Αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης -για το είδος καυσίμου- έχει και το υβριδικό Niro Model Year 2024 με τα 141 άλογα (σ.σ. η Kia δεν έχει δώσει τα πλήρη στοιχεία για το υβριδικό Kia Niro MY2025 των 129 ίππων). Συγκεκριμένα, η κατανάλωση στην πόλη είναι 4,2 λτ. βενζίνης/100 χλμ., και στον αυτοκινητόδρομο 6 λτ./100 χλμ. (21,2 kWh ή 4 ευρώ καίει αντίστοιχα το ηλεκτρικό).

Από τα παραπάνω προκύπτει πως το ηλεκτρικό -ως αναμενόμενο- είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση από το υβριδικό, όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και την ιδιαιτερότητα της φόρτισης που έχουν όλα τα ηλεκτρικά (χρόνος, τόπος φόρτισης).


Το φυσικό περιβάλλον του ηλεκτρικού Niro είναι η πόλη χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το υβριδικό καίει λίγο μέσα στην πόλη αλλά μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά στο ταξίδι χωρίς στάση.
2 Φωτογραφίες »

Το φυσικό περιβάλλον του ηλεκτρικού Niro είναι η πόλη χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το υβριδικό καίει λίγο μέσα στην πόλη αλλά μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά στο ταξίδι χωρίς στάση.

Γεμίζεις στο άψε-σβήστε, έχεις διπλάσια αυτονομία ταξιδιού και δεν έχεις καλώδια με το υβριδικό

Η «έδρα» του ηλεκτρικού Niro -όπως και κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου- είναι η πόλη αφού μπορείς να κάνεις με μια φόρτιση πάνω από 500 χιλιόμετρα. Τι γίνεται όμως στο ταξίδι; Η απάντηση είναι η αναμενόμενη ύστερα από τις τόσες συγκρίσεις και δοκιμές που έχουμε κάνει. Δηλαδή, όπως σε κάθε ηλεκτρικό όχημα, στο ταξίδι με 120 χλμ./ώρα η ανάκτηση ενέργειας είναι μικρότερη και η αυτονομία περιορίζεται στα 310 χλμ. αντίθετα με το υβριδικό Kia Niro MY 2024 των 141 ίππων το οποίο μπορεί να κάνει 820 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει για βενζίνη. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Η γνώμη μας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
Autotriti.gr