Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τι θα γίνει με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 & τα ηλεκτρικά που έρχονται;

Τι θα γίνει με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 & τα ηλεκτρικά που έρχονται;

15.376 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2023)

- Έρχεται 3ος κύκλος σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών
- Καλύτερο & πιο γρήγορο από τα προηγούμενα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δήλωσε σε εκπομπή
- Έρχονται πάνω από 12 νέα ηλεκτρικά στην Ελλάδα το επόμενο 6μηνο
- «Φορτίζω Παντού»: 4.000 σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος της χρονιάς

Έρχεται «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» σύμφωνα με τον Χ. Σταϊκούρα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από μπαράζ χρηματικών καταθέσεων προς τους δικαιούχους το τελευταίο διάστημα, με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν πληρωθεί να αγγίζει τις 4.200. Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται τα πράγματα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα καθώς τα μερίδια των ηλεκτρικών οχημάτων διαγράφουν μια ανοδική πορεία.

Θα είναι καλύτερο & πιο γρήγορο από τα προηγούμενα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»;

Στους δύο προηγούμενους κύκλους παρατηρήθηκαν έντονα παράπονα από τους δικαιούχους για μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Τι θα γίνει με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»; Ο υπουργός ήταν κάθετος στο ότι ο νέος, τρίτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει καλύτερη υλοποίηση. Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας είπε «θα δούμε πρώτα πως θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων». Αυτό βέβαια μένει να αποδεχθεί και στην πράξη.

Έρχονται πάνω από 12 νέα ηλεκτρικά στην Ελλάδα το επόμενο 6μηνο

Μαζί με το νέο κύκλο κρατικής επιδότησης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 12 ολοκαίνουργια ή ανανεωμένα ηλεκτρικά. Από το νέο ηλεκτρικό Peugeot e-308 και το μικρότερο ανανεωμένο e-208 μέχρι το επιβλητικό και πολυτελές Mercedes EQE SUV, τα οποία αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας. Αμεσα θα δούμε και το Hyundai Ioniq 6, το αντίπαλον δέος του Tesla Model 3, ενώ η ίδια μάρκα θα λανσάρει την πιο πρόσφατη γενιά του Kona electric.

Το Δεκέμβρη περιμένουμε το Honda eNy1, δηλαδή την ηλεκτρική version του HR-V, καθώς επίσης και το πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra στην ιστορία, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για το αναβαθμισμένο Corsa electric που θα πατήσει τους τροχούς του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2024. Έπειτα, τη νέα χρονιά, θα κάνουν ντεπούτο το VW ID.7 (σ.σ. σε μέγεθος κάτι σαν το Passat σε ηλεκτρικό), το νέο Kia EV9 που είναι η ναυαρχίδα της μάρκας στα ηλεκτρικά, το EX30 το πρώτο ηλεκτρικό μικρό SUV της Volvo, καθώς επίσης και το Fiat 600e που σηματοδοτεί την επιστροφή των Ιταλών στα μικρά μετά το Punto. Αργότερα, προς την άνοιξη του 2024, περιμένουμε και το Citroen e-C3, το μικρό των Γάλλων με το Crossover στιλ.

«Φορτίζω Παντού»: 4.000 σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος της χρονιάς

«Και πού θα τα φορτίζουμε όλα αυτά;» μπορεί να σκεφτεί κανείς. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» φροντίζει για την ενίσχυση του δικτύου φόρτισης με δημόσια πρόσβαση. Μάλιστα, λέγεται πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν 4.000 σημεία φόρτισης, τα οποία θα λειτουργήσουν ως ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, πώς βλέπεις τα ηλεκτρικά σαν λύση; Θέλεις να επικρατήσουν ή προτιμάς βενζίνη για μια ζωή;

Hyundai
NISSAN