Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κλοπή αυτοκινήτου: Δίνεις 30€ και έχεις το καλύτερο αντικλεπτικό

(18/3/2024)
Κλοπή αυτοκινήτου: Με 30¤ έχεις το καλύτερο αντικλεπτικό & τέρμα η ανησυχία

Κλοπή αυτοκινήτου: Με 30¤ έχεις το καλύτερο αντικλεπτικό & τέρμα η ανησυχία

- Αντικλεπτικό σε μέγεθος κέρματος, που το κρύψεις όπου θες & για να το βρει κάποιος να πρέπει να λύσει όλο το αμάξι
- Δεν χρειάζεται ούτε συνδρομή ούτε σύνδεση τηλεφώνου με κάρτα sim
- Παίρνει σήμα από το bluetooth των περαστικών που βρίσκονται κοντά
- Κοστίζει περίπου 30 ευρώ, το αγοράζεις και δεν ξανασχολείσαι

Φθηνό αντικλεπτικό, χωρίς συνδρομή & σύνδεση τηλεφώνου

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και περισσοτέρων κλοπών αυτοκίνητων, κυρίως μικρομεσαίων SUV ή μικρών SUV, με την πλειονότητα αυτών να καταλήγουν σε δρόμους κοντά στα σύνορα της χώρας. Οι σπείρες των κλεφτών που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην παράνομη διακίνηση προσφύγων/μεταναστών «χτυπούν» συνήθως αυτοκίνητα όπως Nissan Qashqai, Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 και 2008 κ.ά., καθώς τέτοιου είδους SUV χωρούν παραπάνω ανθρώπους στην καμπίνα, ενώ μπορούν να κινηθούν και εκτός δρόμου ώστε να παραλάβουν από περιοχές κοντά στα σύνορα τους μετανάστες. Τι μπορεί να γίνει όμως για να προστατεύσετε καλύτερα το αυτοκίνήτο σας και να μην καταλήξει να κόβει δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα ή να γίνει ανταλλακτικά;

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα συστήματα γεωεντοπισμού (GPS Trackers). Πόσο δύσκολα βρίσκεις ένα κλεμμένο αυτοκίνητο αν δεν έχεις σύστημα GPS, που όμως κοστίζει μια περιουσία, θέλει σύνδεση κινητού και συνδρομή; Ξέχνα το! Με 30 ευρώ αγοράζεις ένα τόσο δα πραγματάκι, το κρύβεις στο αυτοκίνητο, και ξέρεις ανά πάσα στιγμή που είναι. Μιλάμε για το Apple AirTag.

Πώς λειτουργεί το AirTag;

Δεν είναι διαφήμιση. Είναι μια απλή λύση που η Apple συμπεριλαμβάνει στα προϊόντα της με το δικό της σήμα. Το AirTag είναι σαν ένα μεταλλικό πούλι από τάβλι, έχει μπαταρία που κρατάει χρόνια και συνδέεται μόνο με Bluetooth. Ούτε GPS, ούτε κινητή σύνδεση, ούτε τίποτε. Η λογική είναι πως κάθε φορά που το σήμα Bluetooth του AirTag ανιχνεύεται από το κινητό κάποιου περαστικού, το σήμα αναφέρεται στο κινητό του ιδιοκτήτη του Tag και έτσι αυτός ξέρει που να ψάξει να το βρει. Δηλαδή, χοντρικά όλοι δουλεύουν εν αγνοία τους για να βρίσκουν αυτό που έχετε χάσει.

Η τεχνολογία δεν είναι νέα, αφού η εταιρεία Tile προσφέρει το ίδιο προϊόν πολλά χρόνια πριν η Apple λανσάρει το δικό της. Η μεγάλη διαφορά είναι πως σε αντίθεση με την Tile που για να ανιχνεύουν τα κινητά των περαστικών τα δικά της «πούλια» έπρεπε ο τυχαίος περαστικός να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή του, της Apple απλά χρειάζεται ο περαστικός να έχει ένα iPhone. Και υπάρχουν πολλά περισσότερα iPhone από κινητά με την εφαρμογή της Tile.

Το κρύβεις καλά μέσα στο αυτοκίνητο και τέλος

Αυτό το μεταλλικό «πούλι» η Apple το προορίζει για τη βαλίτσα ή την τσάντα ή ακόμα και το κατοικίδιο σου, όμως μπορείς να το βάλεις όπου θες. Και μέσα στο αυτοκίνητο μπορείς να το κρύψεις πολύ καλά, ώστε να μην το βρει κανείς κλέφτης ψάχνοντας για συσκευή εντοπισμού GPS. Και όταν λέμε καλά, εννοούμε σε κάποιο σημείο εσωτερικά των πλαστικών ή κάτω από τη μοκέτα ή μέσα από την επένδυση των καθισμάτων ή οπουδήποτε δεν είναι εμφανές και άμεσα προσβάσιμο.

Και κάπως έτσι με ένα 30άρι καθάρισες. Ανά πάσα στιγμή ξέρεις που είναι το αυτοκίνητό σου. Είτε αν το ψάχνεις γιατί δεν θυμάσαι που το πάρκαρες, είτε γιατί κάποιος στο πήρε.

Τόσα και τόσα λεφτά έχουμε δώσει όλοι λίγο πολύ σε διάφορες πατέντες, οπότε δεν θα έδινες 30 ευρώ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να ξέρεις ανά πάσα στιγμή που είναι το αυτοκίνητό σου; Τι λες;

Mercedes
Autotriti.gr