Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Ford Explorer στην Κολωνία

 Σχολιάστε 
3.679 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2024)
Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Ford Explorer στην Κολωνία
6 Φωτογραφίες »

- Έβαλε μπρος τις μηχανές η Ford.
- Έως 340 άλογα και 600 χλμ. αυτονομία το Ford Explorer.
- Σύντομα η πρεμιέρα και δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου.
- Πιο βιώσιμη παραγωγή στην Κολωνία με στόχο το μηδενικό άνθρακα.

Έβαλε μπρος τις μηχανές η Ford

Το πλήρως ηλεκτρικό Ford Explorer ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του στο εργοστάσιο της Ford, στην Κολωνία της Γερμανίας. Για να μπορέσει να συμβεί αυτό, το ιστορικό εργοστάσιο της Ford μέσω μίας επένδυσης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η μάρκα ένα δεύτερο ηλεκτρικό σπορ crossover θα ντεμπουτάρει σύντομα, με την παραγωγή του να ξεκινά επίσης στην Κολωνία αργότερα φέτος.

Έως 340 άλογα και 600 χλμ. αυτονομία το Ford Explorer

Το ηλεκτρικό Ford Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Ford Electric Vehicle Center (Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων) της Κολωνίας και θα είναι διαθέσιμο πανευρωπαϊκά με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Οι πρώτες δύο επιλογές αποδίδουν 170 ή 286 ίππους και περνούν την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση αποδίδει 340 ίππους και είναι τετρακίνητη. Κορυφαία τιμή στην αυτονομία του Ford Explorer ορίζονται τα 602 χλμ.

Σύντομα η πρεμιέρα και δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Ford επιβεβαίωσε πως σύντομα θα αποκαλυφθεί ακόμα ένα ηλεκτρικό crossover, που και αυτό θα παραχθεί στο ίδιο εργοστάσιο. Αν και η αμερικανική μάρκα δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες, το πιθανότερο είναι πως το νέο, χωρίς ρύπους μοντέλο θα πρόκειται για το Capri. Το ηλεκτρικό Capri θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο ηλεκτρικό Explorer, δηλαδή την ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen, αλλά θα είναι διαφορετικό στη σχεδίαση. 

Πιο βιώσιμη παραγωγή στην Κολωνία με στόχο το μηδενικό άνθρακα

Τέλος, σε ότι αφορά το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία, η Ford αναφέρει είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων της παγκοσμίως, υποστηριζόμενο από σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων, τη χρήση νερού και την κατανάλωση ενέργειας. Πέραν αυτών, όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου προέρχονται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο. Η Ford στοχεύει σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις, τα logistics και τους άμεσους προμηθευτές της στην Ευρώπη έως το 2035.

FORD
Autotriti.gr