Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Kymco Skytown: Το 125αρι που αριστεύει παντού

 Σχολιάστε 
28.400 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2024)
Kymco Skytown: Το 125αρι που αριστεύει παντού
6 Φωτογραφίες »

- Έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας.
- Από τα πιο γρήγορα 125αρια, χωρίς να ξεφεύγει σε κατανάλωση.
- Από τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και στάνταρ top box.
- Mε το βαρύ όνομα της Kymco, αλλά από τα πιο προσιτά της αγοράς.

Έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας

Ένας βασικός προβληματισμός  για κάποιον που περνάει από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα είναι ο τομέας της ασφάλειας. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς είσαι πιο εκτεθειμένος στο δίτροχο, είτε σε δικό σου λάθος, είτε σε λάθος άλλου. Τα φρένα λοιπόν είναι πάρα πολύ σημαντικά σε ένα Scooter. To Kymco Skytown 125 εξοπλίζεται με υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω, πάνω στα οποία πιάνουν διπίστονες δαγκάνες και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). Οι συνάδελφοι του Moto Τρίτη, ανέδειξαν σύμφωνα με τις μετρήσεις του το Skytown 125 στο καλύτερο Scooter της κατηγορίας του όσον αφορά τα φρένα, καθώς χρειάστηκαν μόλις 27,4 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 80 χλμ./ώρα.

Από τα πιο γρήγορα 125αρια, χωρίς να ξεφεύγει σε κατανάλωση

Πέρα από τα φρένα του όμως, το Skytown 125 βρίσκεται ψηλά και σε άλλους τομείς. Ο μονοκύλινδρος, αερόψυκτος κινητήρας των 125cc αποδίδει 11,2 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 10,6 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. και εναρμονίζεται στις νέες, αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro5+. Μπορεί η ιπποδύναμη να μην αγγίζει το ανώτερο όριο της A1 κατηγορίας, όμως οι μετρήσεις του Moto Τρίτη κατατάσσουν το Skytown υψηλά όσον αφορά τις επιδόσεις, καθώς απαιτούνται μόλις 5,25” για να πιάσει τα 50 χλμ./ώρα με την ροπή του χαμηλά (εκεί δηλαδή που τη χρειάζεται ένα Scooter πόλης) να είναι ικανοποιητικότατη. Θα περίμενε κανείς ότι οι καλές επιδόσεις θα σήμαιναν και υψηλή κατανάλωση, όμως το Skytown 125 κρατάει την κατανάλωση σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, στα 2,7 λίτρα ανά 100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες, ενώ με λίγο συντηρητική οδήγηση αυτό το νούμερο μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Από τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και στάνταρ top box

Αλλο ένα βασικό θετικό χαρακτηριστικό των Scooter σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες είναι οι ανέσεις που προσφέρουν, τόσο από άποψη ευκολίας στην οδήγηση όσο  και σε χώρους. Και σε αυτόν τον τομέα το Skytown 125 ξεχωρίζει, καθώς έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους της κατηγορίας κάτω από τη σέλα του που φτάνει τα 32 λίτρα! Ανετα λοιπόν μπορεί ο αναβάτης να αποθηκεύσει από κάτω ένα Full Face κράνος και μερικά μικροαντικείμενα. Για μερικά πιο «καθημερινά» αντικείμενα (όπως π.χ. κινητό τηλέφωνο) υπάρχει και ένας αποθηκευτικός χώρος στην ποδιά του Scooter, έχοντας μάλιστα ακριβώς από πάνω του μια θύρα φόρτισης USB. Τέλος, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η κεντρική βαλίτσα, αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες αποθήκευσης του Kymco Skytown 125.

Mε το βαρύ όνομα της Kymco, αλλά από τα πιο προσιτά της αγοράς

H Kymco βρίσκεται στη χώρα μας πάνω από 30 χρόνια (συγκεκριμένα από το 1993) και έχει αποδείξει πλέον την αξία της στο πέρασμα των ετών και πλέον φέρει ένα βαρύ όνομα στον χώρο των Scooter, από επιλογές στα 125cc μέχρι το Maxi Scooter AK 550 Premium. Όλα λοιπόν τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν – μαζί με το όνομα της εταιρείας – θα μπορούσαν να κατατάσσουν το Kymco Skytown 125 στο άνω άκρο της κατηγορίας όσον αφορά την τιμή του. Όμως τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά Scooter 125cc που μπορεί και να ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, η Kymco διαθέτει το Skytown 125 στα 2.645 ευρώ.

Mercedes
Autotriti.gr