Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
LPG ή CNG; Η απάντηση εναπόκειται στα διάφορα γεωγραφικά κριτήρια του κατόχου αυτοκινήτου. Για όσους λοιπόν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρατήρια φυσικού αερίου, αυτή η λύση είναι πιο συμφέρουσα και οικον

LPG ή CNG; Η απάντηση εναπόκειται στα διάφορα "γεωγραφικά" κριτήρια του κατόχου αυτοκινήτου. Για όσους λοιπόν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρατήρια φυσικού αερίου, αυτή η λύση είναι πιο συμφέρουσα και οικονομικότερη, ενώ για τους υπόλοιπους το υγραέριο φαντάζει καλύτερη επιλογή.

LPG vs CNG: Ποιο είναι καλύτερο;

4.300 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2023)

Το LPG και το CNG είναι τα δύο οικονομικότερα καύσιμα, που ακόμα και μέσα στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει την εποχή μας, η τιμή τους παραμένει αρκετά δελεαστική. Αμφότερα πλέον ως τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί και "ωριμάσει", αφήνοντας στο παρελθόν τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετώπιζαν, μην έχοντας τίποτα να ζηλέψουν από τους βενζινοκινητήρες/diesel.

Υγραέριο (LPG) & φυσικό αέριο (CNG): Ποιες οι διαφορές τους

Όμως αρκετοί έχουν αναρωτηθεί ποιο από τα δύο αέρια καύσιμα να επιλέξουν. Η «ζυγαριά» εδώ δεν κλίνει σε κάποια πλευρά, χωρίς να υπάρχει μία απλή απάντηση. Από την μία, το υγραέριο (LPG) έχει πλέον την πιο ώριμη τεχνολογία, την καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη δικτύου ανεφοδιασμού, καθώς επίσης και την καλύτερη μορφή μεταφοράς, αφού είναι υγροποιημένο και μπορεί να χωρέσει σε μικρά δοχεία.

Από την άλλη το φυσικό αέριο (CNG) είναι πιο καθαρό για το περιβάλλον, ακόμα πιο ακίνδυνο όντας ελαφρύτερο από τον αέρα (και διασπείρεται σε περίπτωση διαρροής), αποτρέποντας έτσι τυχόν «εκρηκτικές» συγκεντρώσεις. Το μεγάλο «αγκάθι» κρύβεται στην περιορισμένη κάλυψη του δικτύου εφοδιασμού στα πρατήρια, λόγω της συμπιεσμένης κι όχι υγρής μορφής, που δίνει μικρότερη αυτονομία ανάμεσα στα γεμίσματα.

Η απάντηση κρύβεται σε «γεωγραφικά» κριτήρια

Έχοντας λοιπόν δεδομένη την ασφάλεια των δύο καυσίμων, η απάντηση εναπόκειται στα διάφορα γεωγραφικά κριτήρια του κατόχου αυτοκινήτου. Για όσους λοιπόν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρατήρια φυσικού αερίου, αυτή η λύση είναι πιο συμφέρουσα και οικονομικότερη, ενώ για τους υπόλοιπους το υγραέριο φαντάζει καλύτερη επιλογή.

Η σημασία του καλού εγκαταστάτη

Εντάξει, υπάρχει και το κόστος της εγκατάστασης. Αυτό όμως αποσβένεται σχετικά σύντομα. Παρόλα αυτά, η ίδια η εγκατάσταση παραμένει ένα διχασμένο ζήτημα. Κάποιοι θα πουν είτε ότι έρχονται αυτοκίνητα εισαγωγής με υγραέριο ή φυσικό αέριο είτε εργοστασιακά, άλλοι πάλι θεωρούν ότι είναι καλύτερο η εργασία να γίνεται  από εξειδικευμένες εταιρίες με έδρα την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να επιλέγει κανείς τον safe δρόμο της εργοστασιακής εγγύησης. Έχουμε δει και ακούσει πολλά περιστατικά με ανεξάρτητους «ειδικούς» , οι οποίοι μπούκωσαν μπεκ, μπέρδεψαν εγκεφάλους και δεν απέδωσαν ούτε το 1/10 των όσων πληρώθηκαν. Οι αντιπροσωπείες ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις και περνάνε από σχολεία τους μηχανικούς. Αν δεν είναι εγνωσμένης αξίας το ανεξάρτητο συνεργείο, καλό είναι να μην ψαχτείτε με πειράματα.
 
Toyota
SEAT XENOIASTOI