Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mazda: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για πιο γρήγορη ανάπτυξη ηλεκτρικών

Mazda: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για πιο γρήγορη ανάπτυξη ηλεκτρικών

1.966 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2023)

- Επένδυση της Mazda σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.
- Θέλει να βάλει την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών.
- Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών θα μειωθεί από χρόνια σε μήνες.
- Ακόμα τρεις εταιρείες στην επένδυση.

Επένδυση της Mazda σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Μέρος σε μία επένδυση 16 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ μίας εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, πήρε η Mazda. Ο λόγος για την Secondmind, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να συντομεύσει τους χρόνους ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από χρόνια σε μήνες. Στην επένδυση μαζί με την Mazda συμμετέχουν και άλλες εταιρείες!

Θέλει να βάλει την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών

Η Mazda είναι ωστόσο η μοναδική μάρκα αυτοκινήτων και μία από τις λίγες εταιρείες που χρηματοδότησαν με 16 εκατομμύρια δολάρια (συνολικά) τη Secondmind. Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία εργάζεται για να αξιοποιήσει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου σχεδιασμού και ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών θα μειωθεί από χρόνια σε μήνες

Η Secondmind ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των χρόνων ανάπτυξης νέων οχημάτων από χρόνια σε μήνες. Η τεχνητή νοημοσύνη επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των σφαλμάτων που γίνονται κατά τα στάδια σχεδιασμού και δοκιμών των αυτοκινήτων, δίνοντας έμφαση στα ηλεκτρικά. Μάλιστα υπολογίζεται πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν κατά 40% τον αριθμό των πρωτότυπων, κάτι που τελικά βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων κατά την ανάπτυξη νέων οχημάτων.

Ακόμα τρεις εταιρείες στην επένδυση

Μαζί με τη Mazda, άλλοι επενδυτές που συνεισφέρουν σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης υπέρ της Secondmind, περιλαμβάνουν την Amadeus Capital Partners, την Atlantic Bridge Ventures και την Cambridge Innovation Capital. Δεν είναι σαφές πόσο συνέβαλε ο καθένας στο σύνολο των 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Mercedes
Autotriti.gr