Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με 888 άλογα & όνομα Temerario ο διάδοχος της Lamborghini Huracan

 Σχολιάστε 
1.942 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2024)
Με 888 άλογα & όνομα Temerario ο διάδοχος της Lamborghini Huracan
2 Φωτογραφίες »

- Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 16 Αυγούστου, το νέο αυτοκίνητο θα λέγεται Temerario
- Θα είναι Plug-in υβριδικό, με 4λιτρο V8 κινητήρα & 3 ηλεκτρικά μοτέρ για συνολική απόδοση 888 ίππων
- Εσωτερικό με 3 οθόνες, με μία από αυτές να είναι μπροστά από τον οδηγό
- Πάνω από 2 χρόνια αναμονής για την επίσης νέα, Lamborghini Revuelto

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 16 Αυγούστου, το νέο αυτοκίνητο θα λέγεται Temerario

Προ των πυλών βρισκόμαστε για τα αποκαλυπτήρια του διαδόχου της Lamborghini Huracan. Ένα εμβληματικό μοντέλο που πρωτογνωρίσαμε στην Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014 στην θέση της Gallardo, περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αντικαθίσταται από τη νέα Lamborghini Temerario. Η παρουσίαση, λοιπόν, θα γίνει στις 16 Αυγούστου στο Monterey Car Week Καλιφόρνια,  εκεί όπου «θα ολοκληρωθεί ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Lamborghini», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του ιταλικού brand.

Θα είναι Plug-in υβριδικό, με 4λιτρο V8 κινητήρα & 3 ηλεκτρικά μοτέρ για συνολική απόδοση 888 ίππων

Κι αυτό λέγεται διότι η νέα Lamborghini Temerario θα είναι Plug-in υβριδικό, με (πάρα) πολλά άλογα. Κάτω από το καπό της βρίσκουμε, αρχικά, έναν 4λιτρο twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα 789 ίππων και 730 Nm ροπής. Έπειτα είναι τρία ηλεκτρικά μοτέρ, με το υβριδικό σύνολο να ολοκληρώνει ένα αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η συνεργασία όλων των παραπάνω θα αποδίδει συνδυαστικά 888 άλογα για το νέο ιταλικό sports car.

Εσωτερικό με 3 οθόνες, με μία από αυτές να είναι μπροστά από τον οδηγό

Από σχεδιαστικής πλευράς, έχουμε κάποιες πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες από τις οποίες βγάζουμε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Έτσι, έχουμε «νευρικό» και δυναμικό εμπρός μέρος, με λεπτούς προβολείς και 6-γωνικά φώτα ημέρα. Υπάρχουν, φυσικά, «επιθετικής» σχεδίασης αεραγωγοί αλλά και μία χαρακτηριστική κεντρική εξάτμιση.
 
Περνώντας στο εσωτερικό, αναμένουμε αρκετές ομοιότητες με την Lamborghini Revuelto. Που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε τρεις συνολικά ψηφιακές οθόνες, μία μπροστά από τον οδηγό (12,3 ιντσών), μία αφής για το infotainment (8,4 ιντσών) και άλλη μία μπροστά από τον συνοδηγό (9,1 ιντσών).

Πάνω από 2 χρόνια αναμονής για την επίσης νέα, Lamborghini Revuelto

Ειδικά για την Revuelto, τώρα, στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως το αυτοκίνητο έχει γίνει ανάρπαστο, σε σημείο να υπάρχει λίστα αναμονής δύο ετών για τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους. Αυτό το γεγονός εξηγεί και τα έσοδα ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2024 για λογαριασμό της ιταλικής μάρκας (458 εκατομμύρια ευρώ). Όσον αφορά την υπάρχουσα Lamborghini Huracan η παραγωγή της θα κλείσει τον προσεχή Δεκέμβριο, με την εταιρεία να έχει αρκετές παραγγελίες να ικανοποιήσει, ως τότε.

Autotriti.gr
Autotriti.gr