Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Tα ID.4 Crozz και ID.4 X.

Με νέα Χ έκδοση το VW ID.4 στην Κίνα

2.959 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2020)

To πρώτο ηλεκτρικό crossover της Volkswagen θα διατεθεί και στην Κίνα και σε νέα X έκδοση που διαφοροποιεί αρκετά την εμφάνισή του.


H Volkswagen παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό ID.4 για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Γηραιάς Ηπείρου και τώρα κάνει το ίδιο για την Κίνα, προσφέροντας ωστόσο και μια δεύτερη έκδοση για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Το ID.4 Crozz είναι το ID.4, όπως το γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό, αφού υιοθετεί την ίδια ακριβώς εμφάνιση, ωστόσο δίπλα του στέκεται πλέον, στην αγορά της Κίνας, το ID. X. H Volkswagen έχει διαφοροποιήσει την εμφάνισή του με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και νέους προφυλακτήρες ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το μήκος του είναι 20 χιλιοστά μεγαλύτερο και είναι πιο ψηλό κατά 11 χιλιοστά. Το πλάτος και το μεταξόνιό του είναι ίδιο ενώ καμία διαφορά δεν υπάρχει στον εσωτερικό διάκοσμο.

Μα γιατί η VW προσφέρει δύο διαφορετικές εκδόσεις του ID.4 στην Κίνα; Η απάντηση είναι ότι η γερμανική εταιρεία συμμετέχει σε δύο μεγάλες κοινοπραξίες στην χώρα της Ασίας που απαιτούσαν, και οι δύο, να κατασκευάσουν το πρώτο ηλεκτρικό crossover της VW. Έτσι το ID.4 Crozz θα κατασκευαστεί στα εργοστάσια της FAW και το ID.4 X σε αυτά της SAIC.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά πιθανότατα, το κινητήριο σύνολό τους θα είναι το ίδιο με αυτό που προσφέρεται στην Ευρώπη. Ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 PS και 310 Nm ροπής θα χαρίζει στο αυτοκίνητο καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα) ενώ η μπαταρία θα είναι χωρητικότητας 77kWh και θα υπόσχεται αυτονομία έως 520 χλμ.

H παραγωγή και των δύο αυτοκινήτων έχει ήδη αρχίσει και υπολογίζεται πως συνολικά, μπορούν να κατασκευαστούν έως και 600.000 ID.4 Crozz και X μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το εμπορικό τους λανσάρισμα θα γίνει την επόμενη άνοιξη.
 

FORD
Autotriti.gr