Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με πλατφόρμες PSA τα μοντέλα της Fiat-Chysler

1.844 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2019)

Πάνω σε πλατφόρμες της Peugeot-Citroen θα βασίζονται τα περισσότερα νέα μοντέλα του FCA Group, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.


Πάνω σε δύο πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου θα βασίζονται τα 2/3 της συνολικής παραγωγής των PSA και FCA Group σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι μέσα από τα στρατόπεδα των εταιρειών.

Η μικρότερη από τις δύο θα είναι η CMP στην οποία θα βασίζονται τα μικρότερα compact μοντέλα και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να εξοπλιστεί τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με αμιγώς κινητήρια σύνολα. Το πρώτο μοντέλο που την χρησιμοποίησε ήταν το DS 3 Crossback αλλά πλέον χρησιμοποιείται και στα νέα Peugeot 208 και Corsa.

To πρώτο μοντέλο της FCA που αναμένεται να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMP θα είναι πιθανότατα ένα μικρό crossover από την Alfa Romeo που θα έρθει στα τέλη του 2022. Αντίθετα, το ηλεκτρικό Fiat 500e δεν θα επηρεαστεί από την συγχώνευση καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο παραγωγής ενώ επίσης, δεν θα χρησιμοποιηθεί στα Peugeot 108 και Citroen C1, αφού, ούτως ή άλλως, τα μοντέλα αυτά δεν πρόκειται να λάβουν νέα γενιά.

Η δεύτερη πλατφόρμα θα είναι η EMP2 που χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα μοντέλα όπως τα τωρινά Peugeot 3008, DS 7 Crossback, Citroen C5 Aircross και Opel Grandland. Και αυτή η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτρικά σύνολα.

Η υπόλοιπη παραγωγή των FCA-PSA που αφορά τις μάρκες Jeep, Chrysler και Dodge θα συνεχίσει να βασίζεται στις υπάρχουσες πλατφόρμες του ιταλοαμερικάνικου ομίλου.

Hyundai
NISSAN