Με στοιχεία από την Junior η νέα Alfa Romeo Stelvio;

3.919 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Alfa Romeo και προέρχονται από το σχεδιαστή Theottle.
2 Φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Alfa Romeo και προέρχονται από το σχεδιαστή Theottle.

- Ανεξάρτητος σχεδιαστής οραματίστηκε τη νέα Stelvio.
- Με 954 άλογα η Stelvio Quadrifoglio ίσως και με 1.000.
- Αυτονομία περίπου στα 700 χλμ.
- Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis.

Ανεξάρτητος σχεδιαστής οραματίστηκε τη νέα Stelvio

Η έλευση της νέας Alfa Romeo Junior έδωσε έμπνευση στους ανεξάρτητους σχεδιαστές για να οραματιστούν την επερχόμενη Stelvio, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης. Αυτό ίσχυσε και με τον ανεξάρτητο σχεδιαστή με το ψευδώνυμο «Theottle», ο οποίος παρουσίασε τα δικά του σχέδιαγια τη νέα γενιά της Alfa Romeo Stelvio, που θα έρθει ως αμιγώς ηλεκτρική.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που φιλοξενούνται λίγο πιο πάνω στην γκαλερί, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής βασίστηκε πολύ στην εξωτερική εμφάνιση της νέας Alfa Romeo Junior, εφαρμόζοντας επί της ουσίας τα χαρακτηριστικά της στο «σώμα» μία Maserati Grecale. Ο συνδυασμός αυτός «γέννησε» τη νέα Stelvio, η οποία θυμίζουμε θα παρουσιαστεί στη 2η γενιά της ως αμιγώς ηλεκτρική.

Με 954 άλογα η Stelvio Quadrifoglio ίσως και με 1.000

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη δεύτερη γενιά της Stelvio, πριν από λίγες ημέρες σε δηλώσεις του ο CEO της μάρκας, Jean-Philippe Imparato μας έδωσε μια πρώτη εικόνα για αυτή. Το σχέδιο της Alfa προϋποθέτει το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής Stelvio το καλοκαίρι του 2025, όντας βασισμένη στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis. Ο Jean-Philippe Imparato αποκάλυψε πως η κορυφαία έκδοση Quadrfioglio θα έχει σίγουρα 954 άλογα, ωστόσο εάν οι μηχανικοί μπορούν να... αντλήσουν από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 1.000 ίππους, σημείωσε πως θα το κάνουν!  

Αυτονομία περίπου στα 700 χλμ.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Alfa Romeo Stelvio αναμένεται να έχει τεχνολογία 800 V για να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση έως και 270 kW. Η αυτονομία της θα ορίζεται περίπου στα 700 χιλιόμετρα, ενώ πιθανότατα θα προσφερθεί σε εκδόσεις με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ.  

Δείτε πως ο σχεδιαστής δημιούργησε το σχέδιο της Stelvio

EUROINS PASXA
fiat