Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To ντεμπούτο της Alfa Romeo Brennero θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο του 2024.
2 Φωτογραφίες »

To ντεμπούτο της Alfa Romeo Brennero θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο του 2024.

Με στοιχεία από το Jeep Avenger η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo

4.815 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2023)

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Alfa Romeo θα φτάσει το 2024, θα ονομάζεται πιθανότατα Brennero και θα στοχεύσει σε νέα τμήματα της αγοράς, όντας το μικρότερο αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας.

Το πρώτο ηλεκτρικό της Alfa

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα λανσαριστεί το επόμενο έτος ως ένα compact crossover. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο στοχεύει να δώσει στην ιταλική μάρκα «πάτημα» σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές, αυτή των μικρών SUV, όπως έχει ήδη συμβεί με μία ακόμα μάρκα του Ομίλου Stellantis, την Jeep με το Avenger.

Ντεμπούτο τον Ιούνιο του 2024

Πιο συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της ηλεκτρικής Alfa προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2024. Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει προς το παρών δεν είναι πολλές, ωστόσο σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα λέγεται Brennero.

Ηλεκτρικό ίσως και με ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα

Αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Small και όπως το Avenger, έτσι και αυτό θα προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται η ιταλική μάρκα να προσφέρει την Brennero και με ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης, ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν ισχύσει κάτι τέτοιο και για ποιες αγορές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το SUV της Alfa Romeo θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό μοντέλο όταν η μάρκα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2027 και έπειτα.

«Γεύση» από την εξωτερική του εμφάνιση

Μέχρι στιγμής η μάρκα δεν έχει δημοσιεύσει κάποια σχετική εικόνα, αλλά ανεξάρτητα σχέδια της ιστοσελίδας autoexpress από το παρελθόν έχουν προσφέρει μία πρώτη ανεπίσημη «γεύση» για την εμφάνιση που θα έχει το επερχόμενο ιταλικό SUV. Οι σχεδιαστές έχουν κρατήσει πολλά στοιχεία από την Tonale, τα οποία και έχουν εφαρμόσει τόσο μπροστά, όσο και πίσω στο μοντέλο. Από κει και πέρα οι πιο μικρές διαστάσεις του, το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο στιβαρό, ενώ σπορ και premium χαρακτηρίζεται ο αέρας που αποπνέει συνολικά η εικόνα του.

Autotriti.gr
Autotriti.gr