Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην 1η θέση είναι τα SUV.

Τα μοντέλα με εναλλακτικούς τύπους καυσίμου παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεων κατά 18,5%.

Οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση είναι κατά σειρά η Κροατία, η Ελλάδα και η Oυγγαρία  46,8%, 30,2% και 24,6% αντίστοιχα.

Στην κόντρα ανάμεσα στις εταιρείες, η Volkswagen σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις.

Πρώτα τα SUV, πέφτει το diesel, κυριαρχεί η VW

2.885 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2018)

Τα στατιστικά στοιχεία της για τις πωλήσεις του φετινού Φεβρουαρίου παρουσίασε αναλυτικά η εταιρεία μετρήσεων JATO Dynamics. Δείτε τα αποτελέσματα.

Την θετική της πορεία συνεχίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιόπιστης εταιρείας μετρήσεων JATO Dynamics, οι πωλήσεις αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο κατά  4,2%, με τις συνολικές πωλήσεις να φτάνουν τα 1,16 εκατ. αυτοκίνητα

Οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση είναι κατά σειρά η Κροατία, η Ελλάδα και η Oυγγαρία  46,8%, 30,2% και 24,6% αντίστοιχα. Ποια είναι η κατηγορία αυτοκινήτων που απολαμβάνει την μεγαλύτερη προτίμηση του κοινού; Στην 1η θέση είναι τα SUV που μάλιστα αύξησαν το ποσοστό τους, και ακολουθούν τα μικρά, τα μικρομεσαία και τα mini.
 
Ο Felipe Munoz, αναλυτής της JATO Dynamics δήλωσε σχετικά το πώς διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις ανάλογα με το καύσιμο: « Οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων συνεχίζουν να μειώνονται με το ποσοστό τους να φτάνει πλέον το 39,5% λόγω κυρίως της μικρής τους ζήτησης σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αποτέλεσαν μόνο το 19,2% και το 23,5% των πωλήσεων αντίστοιχα. Αντίθετα, οι πωλήσεις των μοντέλων βενζίνης για τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 16% και αυτές με εναλλακτικούς τύπους καυσίμου κατά 18,5%»

Στην κόντρα ανάμεσα στις εταιρείες, η Volkswagen σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις και ακολουθείται από Renault, Peugeot, Ford και Opel/Vauxhall. Όσον αφορά τα μοντέλα, το Golf βρίσκεται στην πρώτη θέση και το ακολουθούν κατά σειρά Clio, 208, Fiesta και Polo.
 

Autotriti.gr
NISSAN