Για να αξιολογήσουμε την ορατότητα τοποθετήσαμε από τα 15 έως τα 30 μ. διαγωνίως 5 κορίνες, ένα παιδικό καρότσι στα 30 μ., μια πινακίδα «STOP» στα 35 μ., στα 55 μέτρα ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, στα 60μ. μια παλέτα και άλλη μία κορίνα στα 70 μ..
Οι προβολείς της μεσαίας σκάλας σε όλα τα αυτοκίνητα φωτίζουν ασυμμετρικά. Το αριστερό φανάρι (σ.σ. στα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα) προσφέρει μεγαλύτερη ένταση φωτός μπροστά από το αυτοκίνητο, ενώ το δεξί διαχέει το φως σε μεγαλύτερη απόσταση. Η έντονη φωτεινότητα μπροστά εξυπηρετεί ώστε στα αστικά περιβάλλοντα να μην επηρεάζεται η φωτεινότητά του από τα φώτα γύρω-γύρω (φωτεινές επιγραφές, φωτισμός δρόμου, φώτα άλλων αυτοκινήτων κ.ο.κ.) ή τις αντανακλάσεις αυτών, ενώ αντίστοιχα στον ανοιχτό δρόμο δεν τυφλώνονται οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί. Από την άλλη, το μεγαλύτερο εύρος του δεξιού προβολέα δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να αντιληφθεί πιο νωρίς κάποιον κίνδυνο που «έρχεται» από την αντίθετη από αυτόν πλευρά σε όλες τις συνθήκες.
Το φωτόμετρο είναι η συσκευή μέτρησης της έντασης του φωτός που δέχεται μια κάθετη στη δέσμη επιφάνεια. Η μονάδα μέτρησης είναι το lumen, το οποίο συμβολίζεται με lm. Με αυτό είχαμε την μέτρηση από σημείο σε σημείο, όμως όπως είπαμε το αποτέλεσμα αξιολογήθηκε και από τον ανθρώπινο παράγοντα σε κάθε σημείο και αυτοκίνητο.
Πάμε λοιπόν αν δούμε αναλυτικά τι έκαναν τα 11 μοντέλα μας με αλφαβητική σειρά: