Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μειώνεται σε 5 έτη η αφαίρεση διπλώματος, στους δρόμους οι «δολοφόνοι»

Μειώνεται σε 5 έτη η αφαίρεση διπλώματος, στους δρόμους οι «δολοφόνοι»

1.917 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2023)

Tο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 5 χρόνια (ήταν δια βίου) για όσους διαπράττουν σοβαρές τροχαίες παραβάσεις κατ εξακολούθηση.

Από δια βίου... η αφαίρεση διπλώματος πέφτει στα 5 χρόνια

Ένα νέο σχέδιο κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο προβλέπει την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για πέντε χρόνια για όσους οδηγούς διαπράττουν σοβαρές τροχαίες παραβάσεις. Η υποτροπή σε «σοβαρές τροχαίες παραβάσεις» είναι κάτι σύνηθες στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει η Τροχαία.

Το νέο σχέδιο προβλέπει πως οι οδηγοί που επαναλαμβάνουν παραβάσεις (3 φορές σε 5 χρόνια) όπως η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ και η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, δεν θα χάνουν δια βίου το δίπλωμα τους, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά αυτό θα αφαιρείται για 5 έτη. Επίσης, προβλέπεται πως όσοι οδηγοί έχουν χάσει ή θα χάσουν το επόμενο διάστημα το δίπλωμά τους, θα μπορούν να το ανακτήσουν μετά από εκπαίδευση και επανεξέταση, κάτι που επίσης δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS