Νέα τεχνολογία που μετατρέπει τα καυσαέρια των κινητήρων diesel σε μελάνια για στυλό και χρώματα εξωτερικής χρήσης.
Σε όλους αρέσουν οι έξυπνες τεχνολογίες και τι καλύτερο από το να παίρνει κάποιος απόβλητα και να τα μετατρέπει σε κάτι χρήσιμο. Κάτι τέτοιο σκέφτηκε και ένας απόφοιτος του MIT ο οποίος εμπνεύστηκε να κάνει κάτι για τη ρύπανση που προέρχεται από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Ινδία.
Ο Anirudh Sharma, όπως ονομάζεται, δημιούργησε μια τεχνολογία για να μετατρέπει τα καυσαέρια των κινητήρων diesel σε μελάνια στυλό και χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα μεταλλικό εξάρτημα που ονομάζεται Kaalink και προσαρμόζεται στον σωλήνα της εξάτμισης, «παγιδεύοντας» την αιθάλη ενώ παράλληλα επιτρέπει στα καυσαέρια να φύγουν.
Αυτό προκαλεί το ερώτημα «τι να κάνουμε την αιθάλη που αιχμαλωτίσαμε». Έτσι ο Sharma σκέφτηκε πως μπορούσε από τους ρύπους του diesel να φτιάξει τα πάντα, από μελάνι για στυλό, μέχρι χρώματα εξωτερικής χρήσης. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή της πατέντας του, με τον ίδιο να εμπλέκεται και στις δύο εταιρείες που παράγουν τόσο την συσκευή της εξάτμισης, όσο και το μελάνι.
Μπορεί για την ώρα η εταιρεία του να είναι σχετικά μικρή, αλλά ο Sharma και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν μέσω τον πωλήσεων της συσκευής και των μελανιών να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Σκεφτείτε λοιπόν ότι από δω και πέρα οι ρύποι του Diesel σας θα μπορούν να φανούν χρήσιμοι, χάρη σε αυτή την πατέντα.