ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μercedes-AMG A 45 S «ρίχνει» σε BMW M8! (+vid)

2.189 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2020)

Η BMW M8 Competition υπερισχύει σε ισχύ και κυβικά ενώ κοστίζει και σχεδόν τριπλάσια λεφτά σε σχέση με το hot-hatch της Mercedes.

Οι κόντρες και τα πατήματα δεν πρέπει να γίνονται στους δημόσιους δρόμους αλλά μόνο σε πίστες, με τις απαραίτηρες άδειες και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Οι Βρετανοί του Carwow αποφάσισαν στο νέο τους video να βάλουν σε κόντρα σε έναν αεροδιάδρομο την καινούρια Mercedes-AMG A 45 S με τον 2λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 421 ίππων και την πανίσχυρη M8 Competition που έχει κάτω από το καπό της τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,4 λίτρων με ισχύ 625 άλογα.

Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων κάτι που φανερώνει και η τιμή τους. Η BMW M8 Competition κοστίζει παραπάνω από 219.000 ευρώ στην Ελλάδα, την στιγμή που η τιμή του hot-hatch της Μercedes ξεκινά λίγο πάνω από τις 80.000 ευρώ.

Στην πρώτη κόντρα ωστόσο, η AMG A 45 S «ρίχνει» στην M8 Competition υπό βρόχινες συνθήκες, αφού η BMW χωρίς να έχει ενεργοποιημένο το σύστημα τετρακίνησης δεν μπορεί να «βάλει κάτω» την μεγάλη της ισχύ. Οι συσχετισμοί αλλάζουν στην συνέχεια, όταν η M8 γίνεται τετρακίνητη αφού η διαφορά της ισχύος είναι αρκετά μεγάλη (204 άλογα!), με αποτέλεσμα η BMW να επικρατεί τόσο από στάση όσο και σε roll.

Δείτε το video.
 

Mercedes
OPEL