Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία μεταξύ της Mercedes και της Νissan για το V6 μοτέρ.

Μercedes: «Δεν θα πάρει τον V6 η Νissan»

1.909 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2018)

Kαμία συμφωνία για να πάρει το Νavara το πανίσχυρο V6 diesel μοτέρ της X-Class δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής μάρκας. Δείτε τι μαθαίνουμε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι η Nissan σχεδιάζει να λανσάρει μια πιο ισχυρή εκδοχή του τωρινού Navara για να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Ford Ranger Raptor, ωστόσο αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα, φαίνεται πως σίγουρα δεν θα λάβει τον V6 diesel κινητήρα της Mercedes.

O ίδιος ο διευθυντής Προϊόντος της γερμανικής μάρκας στην Αυστραλία, κ. Scott Williams δήλωσε: « Δεν θα πάρουν ποτέ στην Νissan τον V6 κινητήρα». Ο ίδιος συνέχισε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Μercedes και την Nissan ήταν να δανειστεί η μάρκα την πλατφόρμα του Navara για την Χ-Class και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, σημείωσε ότι το κόστος για να δανειστεί η Nissan τον V6 είναι μεγάλο και ότι δεν πιστεύει ότι η ιαπωνική μάρκα θα θέλει να πληρώσει τόσα πολλά. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « Eίναι καλό να το θέλεις και να το βάλεις στο Navara αλλά όταν ανέβει το κόστος δεν μπορείς να το δώσεις πίσω».
 
Όπως φαίνεται λοιπόν δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία μεταξύ της Mercedes και της Νissan για το V6 μοτέρ ενώ, εάν αυτή γίνει, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής του Navara, κάτι που δεν είναι κάτι που επιθυμεί η Nissan. Έτσι, φαίνεται πως οι Ιάπωνες θα πρέπει να βρουν άλλη λύση και ίσως στραφούν σε κάποιο άλλο κατασκευαστή που θα τους δώσει αυτό που επιθυμούν.

Αυτήν την στιγμή, το Navara στην πιο ισχυρή του έκδοση με το 2,3 λίτρων μοτέρ αποδίδει 187 άλογα, αρκετά λιγότερα από τους 210 ίππους του 2λιτρου diesel κινητήρα του νέου Ford Ranger Raptor.
 

Toyota
TI YOKOHAMA AGORAZO