Μίκαελ Σουμάχερ: «Έκλεισε» τα 55 ο θρύλος της Formula 1

Μίκαελ Σουμάχερ: «Έκλεισε» τα 55 ο θρύλος της Formula 1

4.412 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

- Είναι 7 φορές Πρωταθλητής και έχει 91 νίκες στο παλμαρέ του
- 10 χρόνια πριν, ένα ατύχημα στις Αλπεις του άλλαξε την ζωή
- Η Ferrari δεν ξεχνάει τον «Σούμι»

Είναι 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει 91 νίκες στο παλμαρέ του

Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2023 γεννήθηκε στο Χιρτ Χερμιλχάιμ της Γερμανίας ένας από τους πιο σημαντικούς και πιθανότατα ο πιο εμβληματικός πιλότος της Formula 1, o Μίκαελ Σουμάχερ. Ο γνωστός και ως «Σούμι» συμμετείχε στο πρώτο του πέρασμα από την F1 σε 250 Grand Prix από τα οποία κέρδισε τα 91, ενώ είχε ακόμα 43 δεύτερες θέσεις και 20 τρίτες. O Μίκαελ Σουμάχερ συμμετείχε σε 16 πρωταθλήματα και κατέκτησε 7 φορές το Πρωτάθλημα Οδηγών. Μετά την επιστροφή του στο άθλημα για χάρη της Mercedes συμμετείχε σε 58 ακόμη GP, έχοντας έναν τερματισμό στην πρώτη τριάδα (τρίτη θέση), καθώς και άλλες 30 παρουσίες στις βαθμολογούμενες θέσεις. Εκτός από τα 7 Παγκόσμια πρωταθλήματα Οδηγών, ο απολογισμός του μετά από 19 χρονιές που αγωνίστηκε στην Formula 1 ήταν: 306 αγώνες, 7 Πρωταθλήματα Kατασκευαστών, 1.566 βαθμούς, 68 pole position και 77 ταχύτερους γύρους.

10 χρόνια πριν, ένα ατύχημα στις Αλπεις του άλλαξε την ζωή

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013, μόλις ένα χρόνο μετά την απόσυρσή του από την F1, όταν κατά τη διάρκεια οικογενειακών χριστουγεννιάτικων διακοπών μαζί με τον γιο του Mick σε χειμερινό θέρετρο στη Γαλλία, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι, αν και φορούσε κράνος και ήταν εξαιρετικός σκιέρ. Διασώστες έφτασαν με ελικόπτερο και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε δύο χειρουργεία, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ευτυχώς, ο Σουμάχερ κρατήθηκε στην ζωή αλλά έπεσε σε κώμα, όπου φημολογείται ότι παραμένει, αν και υπάρχουν πληροφορίες πως ο διάσημος πιλότος της F1, βιώνει περιόδους συνείδησης, στις οποίες έχει επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του, έχει ανοιχτά μάτια και κινεί το κεφάλι του. 

Η Ferrari δεν ξέχασε τον «Σούμι»

H Ferrari, η ιταλική ομάδα με την οποία ο Γερμανός μεγαλούργησε, δεν τον «ξέχασε» και του ευχήθηκε για τα 55α του γενέθλια, προσθέτοντας επίσης τη φράση «Είμαστε πάντα μαζί σου Μίκαελ».

FORD E-TRANSIT
NISSAN