Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Μίνι ή μικρό στα ίδια λεφτά για leasing τετραετίας;

34.445 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2024)
Μίνι ή μικρό στα ίδια λεφτά για leasing τετραετίας;
2 Φωτογραφίες »

- Τα μικρά είναι πιο ευρύχωρα σε καμπίνα και πορτ-μπαγκάζ
- Στα ίδια λεφτά, μπορείς να πάρεις μίνι με αυτόματο κιβώτιο αντί μικρό με χειροκίνητο
- Tα μίνι μπορεί να κάψουν 200 ευρώ λιγότερα/έτος για κάθε 20.000 χλμ.
- Όλα μπαίνουν κάθε μέρα στον Δακτύλιο καθώς έχουν σύγχρονους κινητήρες

Το Aygo X είναι αυτόματο και crossover, το Corsa έχει περισσότερους χώρους

Στο AutoΤρίτη έχουμε συγκεντρώσει τις τιμές leasing από τις μεγαλύτερες εταιρείες, έχουμε βρει ποιο είναι το συνολικό κόστος leasing στην 4ετία (σ.σ. δηλαδή τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σε προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται) και έχουμε υπολογίσει πόσα θα χρειαστεί να δώσει κανείς για το leasing για όλα τα αυτοκίνητα που προσφέρονται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στις παρακάτω γραμμές, δείτε 5 ζευγάρια μοντέλων (ένα μίνι εναντιόν ενός μικρού) που όμως έχουν παρόμοιο κόστος στα 4 χρόνια. Αλήθεια, εσύ ποιο θα προτιμούσες; 

Toyota Aygo X και Opel Corsa τροφοδοτούνται αμφότερα από ατμοσφαιρικούς κινητήρες, χωρίς μεγάλη διαφορά στα άλογα, στην περίπτωση όμως του μίνι Aygo X, , το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση μέσα στην πόλη και χωρίς να καίει πολύ 4,9 λτ./100 χλμ (σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Σε αντίθεση με το Corsa, το Aygo X έχει επίσης crossover χαρακτηριστικά που του δίνει την δυνατότητα να κινηθεί εύκολα πάνω στο χώμα. Στον αντίποδα, το Corsa προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία από το Aygo X τόσο μέσα στην καμπίνα (μεγαλύτερο πίσω κάθισμα και +8 εκ. σε αέρα για τα γόνατα), όσο και στο πορτ-μπαγκάζ (309 αντί 231 λτ.), όμως, σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές καίει λίγο παραπάνω (5,4 λτ./100 χλμ.)

Μοντέλο Κατηγορία Κόστος leasing στην 4ετία με ΦΠΑ Εταιρεία
Toyota Aygo X CVT 72 PS Μίνι SUV 16.640 Ayvens
Opel Corsa 75 PS Μικρό 16.572 Avis

Το i20 έχει 17 παραπάνω άλογα και είναι πιο ευρύχωρο από το i10

140 ευρώ διαφορά χωρίζουν σε συνολικό κόστος leasing για 4 χρόνια στην Hertz το μίνι Hyundai i10 από το μεγαλύτερο i20. Το λιλιπούτειο κορεατικό μίνι έρχεται με ατμοσφαιρικό μοτέρ 67 ίππων στο βασικό εξοπλιστικό επίπεδο Style και χάρη στις μικρότερες διαστάσεις του, είναι ιδανικό για να κινείται στα στενά των πόλεων. Το i20 είναι επίσης ατμοσφαιρικό αλλά αποδίδει 17 παραπάνω άλογα (84 PS) και κυρίως, είναι σαφώς πιο ευρύχωρο σε καμπίνα (3 εκ. περισσότερο χώρο για γόνατα και μεγαλύτερο πίσω κάθισμα) και πορτ-μπαγκάζ (352 αντί 252 λτ.). Όσον αφορά στην κατανάλωση, σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώνει το εργοστάσιο, η διαφορά σε μεικτές συνθήκες είναι ελάχιστη (0,1 λτ.100 χλμ.), στην πράξη θεωρούμε πως η ζυγαριά φέρνει περισσότερο υπέρ του i10.

Μοντέλο Κατηγορία Κόστος leasing στην 4ετία με ΦΠΑ Εταιρεία
Hyundai i10 67 PS Μίνι 15.529 Hertz
Hyundai i20 84 PS Μικρό 15.676 Hertz

Το μίνι Picanto με αυτόματο κιβώτιο καίει και κοστίζει τα ίδια σε leasing με το Opel Corsa

Το Kia Picanto στα 79 άλογα προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο στο εξοπλιστικό επίπεδο Optimum αποτελεί μια καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν να κινούνται μέσα στην πόλη ευέλικτα αλλά και χωρίς να επισκέπτονται συχνά το βενζινάδικο της γειτονιάς τους. Το ατμοσφαιρικό Opel Corsa με τα 75 άλογα θα κάψει το ίδιο (γύρω στα 5,4 λτ. σε εργοστασιακές τιμές) με το Picanto αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και για αυτό προσφέρει περισσότερους χώρους (309 αντί 255 λτ. σε πορτ-μπαγκάζ), όμως υπολείπεται σε ισχύ αντί του μικρότερου Picanto ενώ, δεν προσφέρει την άνεση του αυτόματου κιβωτίου.

Μοντέλο Κατηγορία Κόστος leasing στην 4ετία με ΦΠΑ Εταιρεία
Kia Picanto AT 79 PS Μίνι 16.550 Avis
Opel Corsa 75 PS Μικρό 16.696 Hertz

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr