Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μόνο ηλεκτρικά, μόνο SUV: Πού ξεχωρίζουν τα smart #1, #3 & Concept #5;

 Σχολιάστε 
4.569 Επισκέψεις στο άρθρο
Μόνο ηλεκτρικά, μόνο SUV: Πού ξεχωρίζουν τα smart #1, #3 & Concept #5;
2 Φωτογραφίες »

- SUVάκι πόλης με μοντέρνα σχεδίαση το smart #1 (σαν το Peugeot 2008)
- Coupe οικογενειακό SUV το smart #3 (σαν το Toyota C-HR)
- Έχουν ίδιους κινητήρες και ιπποδυνάμεις, υπάρχει και σπορ 4κίνητη έκδοση BRABUS με 428
- Το Concept #5 είναι 4-θέσιο off-road SUV, που έχει αερόσακο μέσα στα καθίσματα

SUVάκι πόλης με μοντέρνα σχεδίαση το smart #1 σαν το Peugeot 2008

Η επανεκκίνηση της smart έχει αποκλειστικά ηλεκτρικό αποτύπωμα και μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα. Σήμερα, στην γκάμα της μάρκας δεν υπάρχουν τα κλασικά 2-θέσια υπερ-μίνι μοντέλα, παρά δύο ολοκαίνουργιες SUV προτάσεις, με αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. Στην βάση αυτής βρίσκουμε το smart #1, ένα μικρό SUV στα 4,27 μέτρα, με trendy σχεδίαση, σχετικά τετραγωνισμένο πίσω μέρος και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (18,8 εκατοστά).

Coupe οικογενειακό SUV το smart #3 σαν το Toyota C-HR

Μεγαλύτερες διαστάσεις κι ακόμη πιο όμορφη αισθητικά εμφάνιση έχει το smart #3. Πρόκειται για ένα οικογενειακό SUV που ξεχωρίζει για το σπορτίφ design του, στο εμπρός αλλά κυρίως στο πίσω μέρος του. Εκεί, οι σχεδιαστές του μοντέλου επέλεξαν coupe λογική, με την οροφή να κλίνει έντονα προς την πόρτα του χώρου αποσκευών, με την οροφή να «καταλήγει» σε αεροτομή στο χρώμα του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, η φαρδιά μάσκα μπροστά «βγάζει» δυναμισμό, φέροντας μία λεπτή LED μπάρα στο μεγαλύτερο πλάτος του εμπρός μέρους.

Έχουν ίδιους κινητήρες και ιπποδυνάμεις, υπάρχει και σπορ 4κίνητη έκδοση BRABUS με 428

Τα smart #1 και smart #3 έχουν κοινά ηλεκτρικά σύνολο, σε κινητήρες αλλά και μπαταρίες. Οι εισαγωγικές εκδόσεις τους κινούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, ο οποίος αποδίδει 272 ίππους. Ακολουθεί μία 4κίνητη έκδοση στα 368 άλογα, ενώ στην κορυφή της γκάμας έχουμε μία σπορ σχεδίασης επιλογή BRABUS στα 428 άλογα.
 
Έπειτα, σχετικά με τα πακέτα των μπαταριών, υπάρχουν δύο εκδόσεις, Η μία είναι τεχνολογίας LIP (φωσφόρου, λιθίου, σιδήρου) και έχει χωρητικότητα 49 kWh, η έτερη είναι NCM (νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο) με χωρητικότητα 66 kWh. Με βάση το μοντέλο και τον κινητήρα, η αυτονομία μπορεί και να ξεπεράσει τα 400 χλμ.. Περισσότερα για την πρώτη επαφή μας με τα smart #1 και smart #3 μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Το Concept #5 είναι 4-θέσιο off-road SUV, που έχει αερόσακο μέσα στα καθίσματα

Μελλοντικά, η γκάμα της smart θα συμπληρωθεί με ένα ακόμη SUV, μεσαίων διαστάσεων. Αυτή τη στιγμή έχει παρουσιαστεί το smart Concept #5, το μεγαλύτερο και πιο off-road μοντέλο στην ιστορία της smart. Στα highlights του είναι τα καθίσματα μηδενικής βαρύτητας (μπορείς να καθίσεις και να «αιωρείται» η πλάτη σου) με τα οποία έχουν εσωτερικό αερόσακο, μέσα στο προσκέφαλό τους.
 

Σελίδα 2smart #1 & smart #3: Φουτουριστικό εσωτερικό, με μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών
Σελίδα 3smart Concept #5: Με 100άρα μπαταρία (και βάλε) για αυτονομία 550 χλμ. & 3 οθόνες 13 ιντσών
Hyundai
NISSAN