Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Nascar: 28 αυτοκίνητα τράκαραν στο μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία

1.063 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2024)
Nascar: 28 αυτοκίνητα τράκαραν στο μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία

- Ο αγώνας της Talladega σημαδεύτηκε από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 28 αγωνιζόμενοι
- Έγινε στον 5ο γύρο μετά από επαφή των πρωτοπόρων
- Ο αγώνας τελείωσε με photo finish τριών αυτοκινήτων

Ο αγώνας της Talladega σημαδεύτηκε από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 28 αγωνιζόμενοι

Ο αγώνας στη Superspeedway της Talladega, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών έμεινε στην ιστορία, αφού στο φετινό αγώνα συνέβη το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του NASCAR Cup, στο οποίο ενεπλάκησαν συνολικά 28 αυτοκίνητα. Μάλιστα η Superspeedway της Talladega δεν είναι ξένη σε τέτοιου είδους ατυχήματα αφού και το 2002 είχε σημειωθεί ατύχημα στην μικρότερη κατηγορία Busch Series (που σήμερα ονομάζεται Xfinity) με 30 οδηγούς.

Έγινε στον 5ο γύρο μετά από επαφή των πρωτοπόρων

Το ατύχημα συνέβη στον 5ο γύρο από τους 188 του αγώνα μετά από επαφή των Μπραντ Κασελόφσκι με την Penske του Τζόι Λογκάνο. Η επαφή αυτή οδήγησε τον Κασελόφσκι πάνω τον Σίντρικ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος και κάνει τετ-α-κε. Μετά από αυτό το απόλυτο χάος, αφού οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να κερδίσουν ένα καλύτερο πλασάρισμα δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης. Ο ένας μετά τον άλλον και οι υπόλοιποι 25 οδηγοί  συγκρούονταν με τα -εκτός ελέγχου- μπροστινά τους αυτοκίνητα και έχαναν τον έλεγχο.

Ο αγώνας τελείωσε με photo finish τριών αυτοκινήτων

Ο αγώνας δεν έχασε το ενδιαφέρον του ούτε μετά την επανεκκίνηση, αφού τελείωσε με ένα θεαματικό photo finish τριών αυτοκινήτων. Για την ιστορία, ο Ρίκι Στένχαους Τζούνιορ πήρε την δεύτερη νίκη του μέσα στη σεζόν, ενώ ο Κασελόφσκι τερμάτισε μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, και μπροστά από τον Ουίλιαμ Μπάιρον.

Peugeot - Toyota
NISSAN