Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

NASCAR: Παρουσίασε ηλεκτρικό με 1.360 PS, στόχος το πράσινο μέλλον

2.594 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2024)
NASCAR: Παρουσίασε ηλεκτρικό με 1.360 PS, στόχος το πράσινο μέλλον
3 Φωτογραφίες »

- Σε συνεργασία με τη Chevrolet, Ford και Toyota
- Με τριπλό μοτέρ και αναβαθμισμένο σασί
- Crossover σώμα, φτιαγμένο από υλικό βασισμένο σε λινάρι
- Το NASCAR στοχεύει τους μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2035

Σε συνεργασία με τη Chevrolet, Ford και Toyota

Παρά το γεγονός, ότι οι άνθρωποι του NASCAR έχουν ταχθεί υπέρ του ιστορικού ρόλου των θερμικών μοτέρ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν διστάζουν να κάνουν τα πρώτα βήμματα προς ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Αυτό φάνηκε περίτρανα και μετά τη παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου NASCAR, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις ABB, Chevrolet, Ford και Toyota.

Το ΝASCAR σκοπεύει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2035. Ήδη έχει θέσει στόχο, μέχρι το 2028 να έχει κάνει μεγάλο μπάσιμο προς τον εξηλεκτρισμό. 

Με τρία μοτέρ και καλύτερα φρένα και αναρτήσεις

Το πρωτότυπο θα φοράει μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 78 kWh, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παράξει 1.360 ίππους μέσω ενός μηχανικού συνόλου τριών μοτέρ. Τα δύο από τα τρία μοτέρ βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για καλύτερη κατανομή βάρους, ενώ και τα τρία θα είναι τεχνολογίας STARD UHP 6-Phase, ίδια με αυτά του Ford F-150 Lightning SuperTruck που κέρδισε το Pikes Peak. Θα βασίζεται στο πάτωμα Next Gen αλλά θα έχει αναβαθμισμένα φρένα και αναρτήσεις.

Crossover σώμα φτιαγμένο από πράσινα υλικά

Το πρωτότυπο είναι crossover, έχει σώμα φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη του μπροστινή γρίλια, την γιγάντια αεροτομή και τα ειδικά Goodyear ελαστικά.

Autotriti.gr
Autotriti.gr