ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η νέα GLB θα φέρει τα μηχανικά σύνολα της A-Class. Στη φώτο το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Σανγκάη.

Nέα Mercedes GLB: Νέος παίκτης στα premium SUV;

2.313 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2019)

Η Mercedes εκμεταλλεύεται το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην GLA και την GLC, τοποθετώντας εκεί τη νέα GLB. Μπορεί αυτό να αποτελέσει μια κίνηση στρατηγικής σημασίας που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες premium φίρμες;

Η νέα Mercedes GLB βρίσκεται προ των πυλών και έρχεται να «γεμίσει» το κενό στην γκάμα των Crossover/SUV της. Με τη GLA να έχει μήκος 4,40 και την GLC κοντά στα 4,65 μέτρα, η Mercedes ήθελε ένα μοντέλο για όσους θεωρούν ότι η πρώτη ίσως να μην τους καλύψει σε χώρους, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να αγοράσουν μοντέλο της κατηγορίας των μεσαίων SUV.

Η νέα GLB λοιπόν, έρχεται να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών μοντέλων. Έτσι παρόλο που χτίστηκε πάνω στο δάπεδο της νέας A-Class έχει μεταξόνιο σημαντικά μεγαλύτερο από την GLA, δημιουργώντας έτσι μια πιο ευρύχωρη καμπίνα, με δυνατότητα μάλιστα και 7θέσιας διάταξης και φυσικά μεγαλύτερο μήκος, το οποίο βρίσκεται λίγο παραπάνω από τα 4,6 μέτρα (στο πρωτότυπο που παρουσίασε ήταν 4,63), δηλαδή σχεδόν ίδιο με της GLC.
 

Φυσικά για να διαφοροποιηθεί από τα άλλα δύο SUV της γκάμας, η αισθητική της GLB θυμίζει λίγο τη μεγάλη G-Class, ενώ ο προσανατολισμός είναι λίγο πιο χωμάτινος και αισθητά πιο πρακτικός, αποκτώντας έτσι το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως η νέα GLB παρόλο που σε διαστάσεις βρίσκεται κοντά στην GLC, η κοινή πλατφόρμα με τα μικρότερα μοντέλα της φίρμας της επιτρέπει να φέρει τα μηχανικά σύνολα της A-Class.

Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις λοιπόν τα εισαγωγικά σύνολα θα είναι ο τετρακύλινδρος των 1.330 κυβικών και των 136 ίππων της GLB 180 και η έκδοσή των 160 ίππων της GLB 200, ενώ αντίστοιχα στα diesel οι βασικές εκδόσεις θα φέρουν τον 1,5 λτ. κινητήρα σε απόδοση 116 ίππων. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως το κόστος αγοράς, θα διατηρηθεί σε επίπεδα σχετικά χαμηλά για τα υπάρχοντα δεδομένα, τουλάχιστον στις αρχικές εκδόσεις (ανάμεσα σε GLC και GLΑ), φέρνοντας έτσι νέα δεδομένα στις premium εταιρείες.

Εσείς τι πιστεύετε, βρίσκετε σωστή την κίνηση της Mercedes να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά και τι θα πράξουν οι παραδοσιακοί αντίπαλοί της. Πρέπει να λανσάρουν ένα αντίστοιχο μοντέλο για να δημιουργήσουν έναν αντίπαλο πόλο;

Mercedes
skoda