Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα μεγάλη επένδυση της Toyota για μπαταρίες ηλεκτρικών!

Νέα μεγάλη επένδυση της Toyota για μπαταρίες ηλεκτρικών!

2.265 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2022)

Επένδυση «μαμούθ» ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Toyota με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας μπαταριών για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

«Έριξε» χρήμα η Toyota

Η Toyota θέλει να ενισχύσει την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα για τα οποία η ζήτηση αυξάνεται. Στο πλαίσιο αυτό η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε μια τεράστια νέα επένδυση στην παραγωγή μπαταριών με το συνολικό ποσό να φτάνει περίπου τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στην κατασκευή μπαταριών στο εργοστάσιο στη Βόρεια Καρολίνα, στις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπαταρίες από συνεργάτες αλλά και δικές της θα έχει η Toyota

Η επένδυση είναι μέρος της στρατηγικής της Toyota για την κατασκευή ενός πλήρους συστήματος προμήθειας για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Βασικό μέρος αυτού του συστήματος είναι η προμήθεια μπαταριών αυτοκινήτων από τους συνεργάτες της και τα δικά της εργοστάσια παραγωγής.

Θα αυξηθεί η ικανότητα παραγωγής

Χάρη στη νέα επένδυση, η συνδυασμένη ικανότητα παραγωγής μπαταριών στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί έως και 40 GWh. Ως μέρος της επένδυσης, η εταιρεία θα κατασκευάσει πιο αποδοτικές γραμμές παραγωγής από πριν και θα εκπαιδεύσει το προσωπικό που ασχολείται με την παραγωγή μπαταριών. Η παραγωγή μπαταριών μετά από τη νέα επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 2024 και 2026, ενώ οι μπαταρίες που παράγονται στην Ιαπωνία και την Αμερική θα εξάγονται σε όλες τις αγορές όπου η Toyota πουλά ηλεκτρικά οχήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL