Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα προσιτή πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Tesla

Νέα προσιτή πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Tesla

1.496 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2022)

Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η ομάδα μηχανικών της Tesla εργάζεται πάνω σε μία νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς που θα ρίξε το κόστος στο μισό, σε σύγκριση με την πλατφόρμα Model 3/Y.

Φθηνότερα ηλεκτρικά από την Tesla

Η Tesla από την αρχή της ίδρυσής της μιλάει για κατασκευή φθηνότερων ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά ο πληθωρισμός και η υψηλή ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλαξαν τα σχέδια της καλιφορνέζικης εταιρείας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το νέο project της Tesla

Στο παρελθόν, ο ίδιος ο Musk είχε αναφέρει πω η Tesla στοχεύει να κυκλοφορήσει το φθηνότερο όχημά της το 2023. Ωστόσο όμως, τόνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία δεν εργαζόταν πάνω σε κάτι τέτοιο για τη χρονιά που διανύουμε, καθώς εστίασαν περισσότερο στο ρομπότ Optimus και στην ενίσχυση της παραγωγής του Model Y. Μάλιστα, ο γνωστός μεγιστάνας πρότεινε ότι τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να μην είναι πλέον προτεραιότητα της Tesla, επειδή η αυτόνομη οδήγηση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.
 

«Περίπου στο μισό του κόστους της πλατφόρμας 3 και Y»

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2022 της Tesla, ο Musk επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για το λόγο αυτό, η Tesla έχει μεταφέρει τη μηχανική της δύναμη στην ανάπτυξη μια νέας πλατφόρμας EV επόμενης γενιάς που θα μειώσει αισθητά το κόστος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας ανάπτυξης νέων οχημάτων μας, προφανώς. Σε αυτό το σημείο, τελειώσαμε με τη μηχανική για Cybertrucks και για Semi. Λοιπόν, είναι προφανώς αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε, το όχημα επόμενης γενιάς, το οποίο θα είναι πιθανώς περίπου το μισό του κόστους της πλατφόρμας 3 και Y. Θα είναι μικρότερο, για να είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο Musk.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
SEAT XENOIASTOI