Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Νέες «έξυπνες» μπαταρίες από την InoBat

3.865 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2020)

Αύξηση της αυτονομίας κατά 20% υπόσχονται οι νέες μπαταρίες που ανέπτυξε η InoBat, με την εταιρεία να είναι έτοιμη να τις βάλει σε παραγωγή πολύ σύντομα.


Η πρώτη «έξυπνη» μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάστηκε στο κοινό σήμερα από την ευρωπαϊκή InoBat Auto (InoBat) μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Marian Bocek.

Η tech-based προσέγγιση της InoBat στην παραγωγή μπαταριών τους επιτρέπει να δημιουργούν καλύτερες μπαταρίες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα αυξάνει την αυτονομία τους ακόμα και κατά του 20%. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στην InoBat να μειώσει την εξάρτησή της από το κοβάλτιο, καθώς επίσης και να αυξήσει την ενεργειακή σημαντικά την πυκνότητα των μπαταριών μέχρι το 2023.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα κέντρο έρευνας και παραγωγής μπαταριών στο Voderady της Σλοβακίας, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγει τις πρώτες «έξυπνες» μπαταρίες το 2021. Η InoBat προχωρεί επίσης σχέδια για την κατασκευή ενός Gigafactory ύψους αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που θα έχει την δυνατότητα παραγωγής 240.000  αυτοκινήτων που θα εξοπλίζονται με νέες καινοτόμες μπαταρίες το 2025.

Το λανσάρισμα της νέας αυτής μπαταρίας έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Dr. Andy Palmer ( πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Aston Martin και της Nissan) εντάχθηκε στην InoBat ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος για να προωθήσει το όραμα της εταιρείας.

Η InoBat στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής λύσεων ηλεκτροκινητικότητας στην Ευρώπη, στην αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία και την παγίωση μιας μακροπρόθεσμης βιώσιμης λύσης στην αγορά αυτοκινήτου.
 

FORD
EPEKTASI EGGYHSHS