Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Audi A3 allstreet: 5 πράγματα για το πρώτο A3 crossover

(4/10/2024)
Νέο Audi A3 allstreet: 5 πράγματα για το πρώτο A3 crossover
3 Φωτογραφίες »

- 1η φορά, στα σχεδόν 30 χρόνια του, το Audi A3 έχει έκδοση crossover (έχει βγει σε 3πορτο, 5πορτο, σεντάν & κάμπριο)
- Έχει 3 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για να πατάει σε light off-road διαδρομές
- Μπορείς να επιλέξεις εσύ το σχήμα που θα έχουν τα φώτα χάρη σε μια ειδική λειτουργία
- Είναι 3 χιλιάρικα φθηνότερο από το απλό A3 Sportback στην έκδοση S line

1. Έχει 3 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για να πατάει σε light off-road διαδρομές

Ήταν το 1996 όταν η Audi έκανε κίνηση ματ παρουσιάζοντας το πρώτο premium μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το A3 πρώτης γενιάς. Σήμερα, 28 χρόνια μετά και πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα να έχουν παραχθεί, η μάρκα από το Ingolstadt θέλει να ενισχύσει τον χαρακτήρα του μοντέλου, προσφέροντάς του μια crossover έκδοση με όνομα allstreet. Πάμε να δούμε 5 σημεία που προκαλούν το ενδιαφέρον: 

Το Audi A3 allstreet διευρύνει την οικογένεια των SUV/crossover μοντέλων της Audi. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο Sporback (δλδ. το 5θυρο) αλλά σε σχέση με αυτό, έχει 3 εκατοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (1,5 εκ. από την ανάρτηση και άλλο τόσο από το συνδυασμό ελαστικών – ζαντών). Έτσι, χάρη σε αυτές τις μικρές αλλαγές η συγκεκριμένη έκδοση A3 allstreet μπορεί να κινηθεί λίγο πιο μακριά από την άσφαλτο, σε light χωμάτινες διαδρομές.

2. 1η φορά, στα σχεδόν 30 χρόνια του, το Audi A3 έχει έκδοση crossover (έχει βγει σε 3πορτο, 5πορτο, σεντάν & κάμπριο)

Εκτός από την διαφορά στην απόσταση που έχει από το έδαφος, το A3 allstreet ξεχωρίζει από την έκδοση Sportback χάρη στον αναθεωρημένο μπροστινό προφυλακτήρα, πάνω στον οποίο ενσωματώνεται η υπερυψωμένη πλέον, γνωστή γρίλια της μάρκας. Διαφορές στον προφυλακτήρα υπάρχουν και πίσω αλλά περισσότερο αξίζει να σταθούμε στη εκτενέστερη παρουσία πλαστικών προστατευτικών πάνω από τους θόλους, τους σε μεγάλο βαθμό διάτρητους αεραγωγούς και τα μεγαλύτερα μαρσπιέ κάτω από τις πόρτες.

3. Μπορείς να επιλέξεις εσύ το σχήμα που θα έχουν τα φώτα χάρη σε μια ειδική λειτουργία

Για πρώτη φορά στο A3, και άρα και στο allstreet, είναι πλέον δυνατή η επιλογή ανάμεσα σε 4 διαφορετικές ψηφιακές υπογραφές των φώτων ημέρας μέσω του συστήματος infotainment. Η Audi σημειώνει πως οι προβολείς LED και τα Matrix LED φώτα μπορούν να αλλάζουν σχέδιο και σχήμα χρησιμοποιώντας 24 στοιχεία pixel σε τρεις σειρές στο άνω άκρο κάθε φωτιστικού σώματος και στόχος αυτής της δυνατότητας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε κάτοχο του μοντέλου να αλλάζει την εμφάνιση του A3 ανά πάσα στιγμή. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS