Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Nέο CUPRA Tavascan Extreme-E Concept

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2021)

Με το αγωνιστικό αυτό, η CUPRA δοκίμασε νέες τεχνοτροπίες στην κατασκευή αυτοκινήτων και έδειξε πως θα μοιάζει το επόμενο ηλεκτρικό που θα φέρει στην αγορά.

Στην παρουσίαση του νέου της πρωτοτύπου με όνομα Tavascan Extreme E Concept προχώρησε η CUPRA στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της φίρμας με την ABT Sportsline και θα κάνει ντεμπούτο στο πειραματικό πρωτάθλημα Extreme E στο κοντινό μέλλον.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κατασκευασμένο με νέες τεχνολογίες
Το Tavascan κατασκευάστηκε με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες παραγωγής. Μάλιστα, αντί να χρησιμοποιηθούν ίνες άνθρακα, όπως συνήθως συμβαίνει στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, το Extreme E χρησιμοποιεί ίνες λιναριού. Η CUPRA ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί σε οχήματα παραγωγής. Το πρωτότυπο είναι επίσης κατασκευασμένο από 3D μέρη, γεγονός που μειώνει δραστικά τον χρόνο παραγωγής ενώ, επισημαίνεται πως τα μέρη αυτά μπορούν να τροποποιηθούν γρήγορα, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Σε 4 δλ. το 0-100
Η ισχύς του Tavascan concept πηγάζει από μια μπαταρία 54 kWh που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και δίνει την δυνατότητα στο πρωτότυπο να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. « Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι η επόμενη εξέλιξη στα εκτός δρόμου ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας που έχουν περισσότερο CUPRA DNA και στοιχεία σχεδιασμού από το μέλλον», δήλωσε ο Xavi Serra, επικεφαλής στον τομέα Τεχνικής Ανάπτυξης της φίρμας.

Έρχεται το επόμενο ηλεκτρικό CUPRA
Το πρωτότυπο λέγεται πως προλογίζει το επόμενο ηλεκτρικό Tavascan που πρόκειται να μπει σε παραγωγή το 2024. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα και θα έχει λίγα κοινά μηχανικά μέρη, ωστόσο, σχεδιαστικά, ίσως δούμε κάποια κοινά στοιχεία.

Σε πειράματα η CUPRA
Με το αγωνιστικό αυτό, η φίρμα δοκίμασε νέες τεχνοτροπίες στην κατασκευή αυτοκινήτων και έδειξε πως θα μοιάζει το επόμενο ηλεκτρικό της.
Καλά, τι κοινό μπορεί να έχει το επόμενο ηλεκτρικό της CUPRA με αυτό εδώ το θηρίο;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD
OPEL