Νέο Fiat Titano: Πρεμιέρα για το νέο pick-up των Ιταλών
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Fiat Titano: Πρεμιέρα για το νέο pick-up των Ιταλών

23.482 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2023)

- Βασίζεται στο Landtrek της Peugeot
- Θα έχει diesel κινητήρα με 150 άλογα
- Απίθανο να το δούμε στην Ευρώπη

Βασίζεται στο Landtrek της Peugeot

Titano λέγεται το καινούριο pick-up που φέρνει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής η Fiat. To Titano παίρνει το όνομά του, όπως μπορεί να έχετε ήδη καταλάβει από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας, παρότι η Nissan είχε ήδη προλάβει να ονομάσει ένα δικό της φορτηγάκι με το ίδιο όνομα (Titan). To Titano είναι ουσιαστικά ένα Peugeot Landtrek με τα εμβλήματα της Fiat, αφού οι δύο εταιρείες συνεργάζονται μιας και ανήκουν στον ίδιο όμιλο της Stellantis.

Θα έχει diesel κινητήρα με 150 άλογα

Το Fiat Titano είναι ήδη διαθέσιμο στην Αλγερία με έναν 1.900άρη diesel κινητήρα που αποδίδει 150 άλογα και 350 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Με αυτό το μοτέρ, η Fiat ανακοινώνει πως μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο ακόμη και 1.210 κιλών. Το Titano θα είναι αποκλειστικά δικίνητο στη μονοκάμπινη έκδοση και τετρακίνητο ως διπλοκάμπινο. Στην Βραζιλία, το Titano αναμένεται να διατεθεί και με τον πιο ισχυρό 2,2 λίτρων turbodiesel κινητήρα της μάρκας με απόδοση 200 άλογα και 450 Nm ροπής και μόνο σε διπλοκάμπινη έκδοση.

Απίθανο να το δούμε στην Ευρώπη

Το Fiat Titano δεν είναι απίθανο να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά αυτή την στιγμή αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Ο όμιλος Stellantis δεν διαθέτει αυτή την στιγμή κάποιο pick-up στην ελληνική αγορά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι αναφορές που θέλουν τον όμιλο να σκέφτεται να φέρει ένα φορτηγάκι για να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από pick-up όπως τα Toyota Hilux και το Ford Ranger.

JEEP
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ